AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Ekran Kartı Tavsiyesi
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

adoogix98
Üye



Turkey
İleti 16

İletim - 17/06/2009 :  21:49:49  Bilgileri Göster  adoogix98'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
adoogix98 tarafından yazılan:

alıntı:
adoogix98 tarafından yazılan:

alıntı:
adoogix98 tarafından yazılan:

alıntı:
adoogix98 tarafından yazılan:

alıntı:
adoogix98 tarafından yazılan:

4850 mutlaka iyi olur ama markasına göre performansı baya bi değişebilir zaten iyi markayla kötünün fiyat farkı da taş çatlasa 50 tl olurr yani bi 50 tl yi gözden çıkarmaya değer sapphire i öneririm







Sapphire Radeon HD 4850
Sapphire Radeon HD 4850
Sapphire Radeon HD 4850 İşlemci Hızı: 625 MHz
Bellek Hızı: 1.986 MHz
Paralel İşlemci Hızı: 750 MHz
Bellek: 512 MB GDDR3 (256 bit)
Paralel İşlemci Sayısı: 800
Arayüz Desteği: PCI Express x16 - v2.0
2xDVI
1x TV çıkış
Güç Girişi: 1x 6 iğneli (pin)
Crossfire Desteği: Var
DirectX / Tarayıcı Modeli DX 10.1 / SM 4.1

Kartın arka yüzü - soğutucu arka taraftaki vidalar ve metal plaka ile vidalanarak tutturulmuş.

55 nanometre üretim teknolojisine sahip kartın üzerinde 965 milyon transistör bulunuyor. 512 MB GDDR3 bellekle gelen Sapphire Radeon HD 4850, tek slotluk bir tasarımı var.

Kartta 6 iğneli bir adet güç girişi kullanılmış. Genel olarak katı kondansatörlere sahip kartın üzerinde yer yer elektrolitik kondansatörler de bulunuyor.

Kartın Crossfire desteği bulunuyor.

Soğutucu Ve PCB

Sapphire Radeon HD 4850'de kullanılan soğutucu söylediğimiz gibi tek slotluk yapıya sahip. Kart çalışırken ciddi anlamda ısınıyor ve kasa içi soğutmanız iyi değilse, bu durum kasa içi sıcaklığınızın sürekli artacağı anlamına gelebilir. Çünkü soğutucu tasarımı fanın havayı kasa içerisine üfleyeceği şekilde yapılmış. Şimdi tamamı saf bakırdan yapılan soğutucuyu söküp biraz daha derinlere inelim.

Hararetli grafik işlemcimiz RV770 ve 8x64MB'lık GDDR3 belleklerimiz görülüyor.
Hararetli grafik işlemcimiz RV770 ve 8x64MB'lık GDDR3 belleklerimiz görülüyor.

Fotoğrafta grafik işlemcisinin, belleklerin ve güç ünitesi elemanlarının üzerini örten saf bakırdan yapılma blok halindeki soğutucu görülüyor.
Fotoğrafta grafik işlemcisinin, belleklerin ve güç ünitesi elemanlarının üzerini örten saf bakırdan yapılma blok halindeki soğutucu görülüyor.

Kartın ciddi anlamda ısındığını söylemiştik, testlerimize geçmeden önce kartın soğutucusunun tam yük altında üflediği hava sıcaklığını 74-76 santigrat derece civarlarında ölçtüğümüzü belirtelim. Kartın neredeyse tüm yüzeyini kaplayan soğutucu yüzeyin tamamının bakırdan yapılmış olmasının sebebi de tam olarak burada yatıyor. Üzerine yapıştırılan "sıcak" etiketi de böylece anlam kazanmış oluyor ki bakır soğutucu yüzeyi çalışma esnasında el yakacak kadar ateşli.

Soğutucu Ve PCB

Boştayken sesini duyamadığımız kart yük altına girince hatırı sayılır derecede ses yapabiliyor. Soğutma sisteminin tek slotlu yapıda oluşu ve havanın kasa dışına tahliye edilmemesi her geçen dakika fan devrinin biraz daha artacağı anlamına geliyor ki bu da bildiğiniz üzere daha fazla gürültü demek.

Kutu İçeriği

Kartla beraber bir adet DVI-VGA dönüştürücü, bir adet DVI-HDMI dönüştürücü, S-Video dönüştürücü kablosu ve crossfire köprüsü geliyor. Bunların yanında FutureMark'ın 3D Mark uygulaması, Cyberlink'in Power DVD ve DVD Suite yazılımlarıyla ATI'nin Ruby Rom diski verilmiş. Kutu içerisinde kullanıcı el kitabı var ancak sürücü cd'si yok. Bu uygulamalar yerine bir ya da birkaç oyun koyulsaymış daha iyi olabilirmiş. Gerçi 3D Mark uygulaması çekici duruyor ama onu da internet üzerinden test amaçlı edinmek mümkün. Kartın kutusunda Sapphire'ın 2 GB'lık flaş bellek verdiği yazsa da benim kutumda yoktu. Ülkemizde satılanlarda olmayabilir. Satın alırken sorup almak daha doğru olur.













AHMET DOĞA NALÇACI
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000