AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Klavye Sorunu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

NİCKYOK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 21/01/2009 :  15:21:19  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaslar yardim edin klavyedeki bazi harflerin yeri degisti ornegin I ya basiyorum i olarak cikiyor cden sonra gelen harf var ya xD ona basiyoum . olarak cikiyor bu sorunu nasil halledebilirim Soru isareti fln da dahil.

These are the films that user OnurDemirci has seen.

112/250

http://www.250films.net/list/OnurDemirci/

RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373

İletim - 21/01/2009 :  15:32:55  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sağ altta TR yazan bi ikon olur genelde. O klavyenin dilidir. Sanırım o şuan sende ENG yazıyor. Ona tıklayıp TR ye çevirmen yeterli olacaktır (:

Member Since ~ 2004

God is busy, May i help u? :)

Sayfanın En Üstüne Git

NİCKYOK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 21/01/2009 :  15:45:25  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
O ikonu goremedim.

Su sebeple olabilir

Ben son 2 gundur mavi ekran hatasi aliyorum bu hatanin nasil kaynaklandigini bulamadim bilgisayari zor da olsa acmayi basardim.bu sefer klavye sapitti.

Hata http://i35.tinypic.com/2hd1udg.jpg

112/250

Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 21/01/2009 :  18:48:09  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Memory management : Ram ya da hard diskinle ilgili problem olabilir.

memory management "bellek yönetimi" anlamına gelir. mikroişlemcinin işletim sistemi kontrolünde erişebileceği bellek bölgelerinin tanımlanması anlamına gelir.

bir işletim sistemi bir donanımı kararlı çalıştırabilmesi için kendisine ve kullanıcı programlarına ayrı bellek bölgeleri tahsis etmelidir. kullanıcı (burada bir programdır, örneğin firefox) işletim sisteminin her koduna ve işletim sisteminin her bilgisine ulaşmamalıdır, aksi halde tüm sistem kararsız çalışabilir. herkes kendi bölgesinde çalışmalıdır. kullanıcı ancak kendisine izin verilen programları çalıştırabilir (örneğin posix fonksiyonları).

bir kullanıcı programı neden bazı yerlere ulaşmamalıdır? çünkü işletim sistemi donanımın doğru çalışması için örneğin bellekte exceptionstack frame adı verilen özel bir bölge tahsis eder. donanımın doğru çalışıp çalışmadığını kullanıcı değil işletim sistemi bilmelidir. kullanıcı programının işi değildir bu. buna benzer başka bellek bölgeleri de vardır. bu yüzden bir kullanıcı programının bu gibi yerlere erişmesi doğru değildir. erişmeye çalışırsa işletim sistemi o programı sonlandırmalıdır.

işte memory management burada karşımıza çıkar. işletim sistemi belleğe erişmek isteyen herşeyi önce bir kontrol eder. eğer erişen kişinin oraya erişim hakkı varsa izin verir.

memory management için belleğin değişik bölgeleri parsellenir. her parsellenen bölge için özel bir tablo hazırlanır. örneğin 32-bitlik bir işletim sistemi 0x03fff_0000 - 0x3fff_1fff arasında 8 kilobaytlık bölgenin ne için kullanılacağını bu tabloya yazar. bu tablo da bellekte saklanır. yani bu tabloda özel kontrol bilgileri olur.

bütün bellek bölgesi işte böyle parsellenir. parsellenen bütün bölge tabloları gene bellekte saklanır. bu bölgeye de kullanıcı programlarının erişmemesi gerekir. tamamen işletim sisteminin çalışması için tahsis edilmiş yerlerdir bunlar. bu tablolar işletim sistemi tasarımcılarınca belli kurallara göre belirlenir.

yukarıdaki kısıtlamalardan dolayı günümüz mikroişlemcilerinin daha hızlı çalışması için harvard mimarisi, cache gibi donanım özellikleri mikroişlemcilere eklenmiştir, ki işletim sisteminin demin bahsedilen işleri daha kolay yapılabilsin. çünkü memory management çok kompleks yazılım gerektirir.

miss işin içine cache de girdiğinden dolayı cache,cache hit, page fault gibi arkaplanda olan olayların hepsini işletim sistemi göğüslemek zorundadır.

Alıntıdır...

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591

İletim - 22/01/2009 :  21:04:55  Bilgileri Göster  Palad1n'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Klavye ingilizce dilinde yazıyor. Bizde ç olan yerde onlarda "." olduğu için o çıkıyor. Denetim masasından Bölge ve Dil Seçenekleri'nden Diller sekmesinde Ayrıntılar'dan Türkçe Q yaparsan eski haline döner.

Deniz, kum, güneş <3

"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Sayfanın En Üstüne Git

NİCKYOK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 25/01/2009 :  12:59:00  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
bilgisayarı attım yeni bilgisayardan yazıyorum:)

112/250

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000