|
Yazar |
Konu  |
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 20/01/2009 : 21:59:39
|
Arkadaşlar kafamda bir kitap serisi ve birkaç kitap yarattım ama çevremdekiler yayınevi kabul etmez (ç)alıntı yapar diyorlar.Sizin bana güvenilir bir yayıneci önereceğinizi umuyorum |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 21/01/2009 : 00:09:01
|
Anlamadım. Kitap yazmayı düşünüyorsun ve onu bir yayınevi aracılığıyla yayınlatacak mısın? Yoksa başka bir şey mi? Eğer dediğimse uyarayım, aradağın şey yanlış. Henüz on sekiz yaşını doldurmamış bir çocuğun kitaplarını basacak yayınevi güvenilirden öte çılgın ile nitelendirilmek zorunda. Fakat güzel şeyler tabi kitap yazmayı düşünmek, bu uğurda çalışmak filan. Niye beni dinliyorsun ki? |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
Artist
Üye

Turkey
İleti 338 |
İletim - 21/01/2009 : 17:41:26
|
İso, eğer hikayelerini çalmalarından korkuyorsan, hikayeleri noterden tasdiklettirdikten sonra hikayelerin sana ait olduğunu resmileştirmiş oluyorsun. Bu durumda çalamıyolar, çalsalarda dava açıp gereğini yapabiliyorsun.
Birde Victor Hugo'nun bir hikayesi vardı, konuyla pek alakalı olmasada seni daha da isteklendireceğini düşünüyorum. 
"Henüz on üç yaşında iken şiirler yazan Victor Hugo, yazdıklarıyla da kalmayarak onları bastırmak ister. Bu iş için Paris'te bir yayıncıya giderek şiirlerini göstrerip basılıp basılamayacağını sorar. Yayıncı da on üç yaşındaki bir çocuğun getirdiği şiir dolu kağıtlara öylesine baktıktan sonra: -Çocuk! Bu şiirleri sen mi yazdın, der. Victor Hugo'dan eet karşılığını alan yayıcı aslında, onları okuma zahmetine bile katlanmaz. Victor Hugo'ya tebessüm eden yayıncı: -Bunları yazmışsın ama şiir satılmıyor ki, diyerek şiirlerin bastırlıması teklifini kabul etmez. Bu durum karşısında Victor Hugo: -Benim şiirlerim satılır efendim, der. Yayıncı, olmaz derecesinde kaşlarını çatar. Victor Hugo, dükkandan çıkarken geriye dönerek. -Büyük hata ettiniz. Eveti benim şiirlerimin basılması teklifini redderek çok büyük hata yaptınız. Şayet bunları yayımlamayı kabul etseydiniz bundan sonraki bütün eserlerimin yayın hkkıı da size verecektim. Neler kaybettiğinizi şimdi anlmanız elbette mümkün değildir. Victor Hugo bu sözleri söyledikten sonra yayıncının vereceği cevabı beklemeden çıkıp gider." |
Msn Türkçesi Yaşasın Türkçe!!!
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 21/01/2009 : 21:32:35
|
alıntı: Dodo tarafından yazılan:
Anlamadım. Kitap yazmayı düşünüyorsun ve onu bir yayınevi aracılığıyla yayınlatacak mısın? Yoksa başka bir şey mi? Eğer dediğimse uyarayım, aradağın şey yanlış. Henüz on sekiz yaşını doldurmamış bir çocuğun kitaplarını basacak yayınevi güvenilirden öte çılgın ile nitelendirilmek zorunda. Fakat güzel şeyler tabi kitap yazmayı düşünmek, bu uğurda çalışmak filan. Niye beni dinliyorsun ki?
Dodo abiciğim ne dediğini tam olarak anlamadım ama ne yaptığımı açıklayayım; Ben bir hikaye yarattım kafamda(Bunda Harry Potter okumanın büyük katkısı oldu )ve daha birsürü hikaye.Ben bunları Word formatında yazıp(kağıda da yazabilirim)güvenilir bir yayınevinin websitesine(Word dosyasını)göndereceğim.
Artist arkadaşım bana büyük yararın oldu çok sağol eğer basılırsa sana serili olanın bütün serisini hediye deceğim tabii diğer kitapları da. |
|
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 21/01/2009 : 23:14:06
|
Bizide görürsün artık :) Tutması düşük bir ihtimal ama Harry Potter'in yazarını biliyorsunuzdur umarım ?
|
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 21/01/2009 : 23:23:53
|
J.K.Rowling tabii ki |