|
Yazar |
Konu  |
Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423 |
İletim - 02/09/2008 : 16:55:14
|
Ankara'da bir kişi Şahan Gökbakar'ın yarattığı 'Recep İvedik' tiplemesinin pantentini aldı, ortaklık karıştı
ŞAHAN Gökbakar’ın yarattığı ve sinemaya aktardığı ‘Recep İvedik’ karakterinin adı marka oldu. Turkcell reklamlarında da kullanılan bu ismi marka yapan ise Gökbakar değil, Ankaralı bir girişimci.
Keçiören’de yaşayan uyanık girişimci Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak ‘Recep İvedik’ markasını tescil ettirdi. Yarattığı karakterin isim hakkını kaptırdığını öğrenen Gökbakar da konuyu araştıracağını ve daha sonra da avukatının tavsiyesi doğrultusunda bir yol izleyeceğini söyledi.
Alıntıdır! |
Burjuva Lenin'i ... |
|
RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373 |
İletim - 02/09/2008 : 17:19:10
|
İlginç.Pek bu konulardan anlamam ama bu demek oluyorki tekrar bir film çekilmek istenirse bu telif hakkı kişiden izin mi alınması gerekecek? |
Member Since ~ 2004
God is busy, May i help u? :)
|
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 02/09/2008 : 17:49:07
|
Reklamlar için de, umarım orada burada Recep İvedik taklidi yapanlardan kurtuluruz!
Yapabilene lafımız yok  |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
scrambler
Üye

Turkey
İleti 380 |
İletim - 03/09/2008 : 13:19:44
|
Yemeyenin malını yerler, Dünya böyle işte... |
!Küfüre Hayır!-(Temiz Gençlik)
Member Since: 26/10/2006 Üyelik Tarihi: RAKAMLA: 26/10/2006 YAZIYLA: Yirmi altı ekim iki bin altı
|
 |
|
kobebryant
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1597 |
İletim - 03/09/2008 : 13:22:28
|
Millet ne kadar uyanık yahu. Bi ara bi adam ünlülerin isim haklarını almıştı. Hatta Gülşen o yüzden albümlerde falan Gülshen diye geçiyordu. Milletin kafası bir tek böyle çakallıklara çalışıyor zaten. |
" Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir "
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Başlangıç: 20/05/2006
"Dünyada çok az sarışın kadın , sarı bir F430'a sahip olmanın vereceği hazzı verir..."
|
 |
|
scrambler
Üye

Turkey
İleti 380 |
İletim - 03/09/2008 : 13:35:05
|
Üstelik Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların yurtdışındaki isim haklarının yaklaşık tamamını gurbetçi Türkler satın almış. Dediğin gibi ' Milletin kafası bir tek böyle çakallıklara çalışıyor zaten. '. Ama işte böylelerine gerekli yemi vermemek için gerekli önlemler alınmalı. Ülkemizdeki markaların kaçı tescilli, orası şüpheli... |
!Küfüre Hayır!-(Temiz Gençlik)
Member Since: 26/10/2006 Üyelik Tarihi: RAKAMLA: 26/10/2006 YAZIYLA: Yirmi altı ekim iki bin altı
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|