AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Hata Çevirisi Yardım
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 7

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 23/06/2008 :  21:47:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Acaba bu yazıyı Türkçe'ye çevirebilir misiniz? Sorunumu buraya da yazıyım da belki bileniniz vardır. Bilgisayarım hangi oyunu oynamaya kalksam menüden ayarları yapıp oyuna girince ya bir iki dakika içinde ya da hemen oyundan atıyor. Bu bugün içinde 6,7 kez oldu en sonunda hata raporu oluşturuldu gönder falan dedi. Orada bu yazı çıktı karşıma ve pek birşey anlayamadım.

Corrupted error report

Unfortunately, the error report you submitted is corrupted and cannot be analyzed. Corrupted error reports are rare. They can be caused by hardware or software problems, and they usually indicate a serious problem with your computer.

Troubleshooting

Scenario 1: Click here if this is the first corrupted error report for this computer

* Note any programs you have recently added your computer.

To check for recently added programs:

1. Click Start, click Control Panel, and then click Add or Remove Programs.

2. In the Sort by drop-down box, select Date Last Used, and then select Show updates.

3. The Last Used On date typically shows when you installed a program. If you installed an update to a program, you will see an Installed on date.

* Note any hardware you have recently added to your computer, including random access memory (RAM), video cards, sound cards, or hard drives.
* Make sure that you have a good backup copy of your files. To make a backup of your files, you can use the Backup or Restore Wizard.

To start the Backup or Restore Wizard:

1. Click Start, point to All Programs, point to Accessories, point to System Tools, and then click Backup.

2. Follow the wizard to back up your files.

Scenario 2: Click here if the corrupted error reports are persistent on this computer

* Note any changes made to your computer, including both hardware devices and software programs, that preceded the onset of crashes and persistent error reports.

To check for recently added programs:

1. Click Start, click Control Panel, and then click Add or Remove Programs.

2. In the Sort by drop-down box, select Date Last Used, and then select Show updates.

3. The Last Used On date typically shows when you installed a program. If you installed an update to a program, you will see an Installed on date.

* Run any diagnostic tests supplied by the hardware manufacturer to verify that recently added hardware devices are operating properly. This is especially important if you recently added or changed random access memory (RAM) in your system. New or changed memory should also be tested with the Windows memory diagnostic test after using the manufacturer's test.
* If there are recent software changes to your computer, you can use System Restore to restore your computer's system files to an earlier point in time. This provides a way to undo system changes to your computer without affecting your personal files, such as e-mail, documents, or photos.

To run the System Restore wizard:

1. Click Start, point to All Programs, point to Accessories, point to System Tools, and then click System Restore.
2. Follow the directions in the wizard.

Ne yak mektubun ucunu
Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir
Zarfı kapatırken yalnız
Kuytu dudaklarını çokça değdir

Sunay Akın

Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423

İletim - 23/06/2008 :  22:37:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bir deneyeyim;
Doğrulanmayan Hata Raporu
Maalesef, probleme yol açan hata raporu doğrulanamadı ve analiz edilemedi.Doğrulanamayan hata raporları enderdir.Donamımsal ve yazılımsal proplemlere yol açabilirler ve genellikle bu problemler çok ciddidir.

Problemin kökeni;
Senaryo 1;Eğer bilgisayarınız içn ilk doğrulanamayan raporsa buraya tıklayın.
Not:Bilgisayarınıza yakın zamanda bir program eklediysen.
1.Başlat'a tıkla,Kontrol Paneline tıkla, ve daha sonra ‘’program ekle veya kaldır’’a tıkla
2.Drop-down box’ta son kullanılan tarihi ve update’leri görme seçeneğine tıkla.
3.Son kullanılan tarih genellikle programın yüklendiği tarihi gösterir.Eğer programa bir update yüklediysen, tarihte yüklenileni görebilirsin.
Not; Yakın zamanda bilgisayarınıza donamım eklemediysen Ram,ekran kartı,ses kartı gibi.
Dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.Dosyalarınız yedeklemek için ‘’Backup or Restore Wizard’’ programını kullanabilirsiniz.

Backup or Restore Wizard programına başlamak için;
1.Başlat’a tıkla, tüm programları seç, donatıları seç, sistem araçlarını seç, sonra Backup’a tıkla.
2.Wizard’ı dosyalarını yedeklemek için takip et.

Senaryo 2;
Not;Yakın zamanda donanımda veya yazılımda değişiklik yaptıysan, bu hatanın anlaşılamamasında ve hata raporunun sürekli çıkmasındaki nedendir.

Yakın zamanda eklenen programları kontrol etmek;
1.Başlat’a tıkla,Kontrol Paneli’ne tıkla ve ‘’Program ekle veya kaldır’’ a tıkla
2.Burada, son kullanılma’yı seç ve daha sonra update’leri göstermeyi seç.
3.Son kullanım genellikle programın yükleniş tarihini gösteririr.Eğer bir update yüklemişsen bunu burada görürsün.
Eklenen donanıma eklenen cihazın ve operasyonun uygun olduğu bilgisine ulaşmak için her hangi bir tanıma testini donanım üretici ile çalıştır(burayı çevirdim ama ne çevirdiğimi anlamadım.Büyük ihtimalle bir mecazlama var ama anlayamadım.Donanım üreticide nedir?:D ). Eğer bilgisayarınızda Ram’i değiştirdiyseniz bu özlellikle önemlidir. Yeni veya değişmiş Ram , Windows memory diagnostic test programı ve daha sonrada üretici testi programı ile test edilir.
Eğer kısa zamanda yazılım değişmiş ise, System Restore programi ile dosyalarınızı kısa zamanda düzenleyebilirsiniz.Bu sistem değişikliğinin personel dosyalarınızdan,e-maillerinizde,araştırmalarınızda ve fotograflarınızdan ayrı olmasını sağlar.

System Restore Wizard’ı çalıştırmak için;
1.Başlat’a bas, tüm programları seç, donatıları seç, sistem araçlarını seç ve sonra System Restore programına tıkla.
2.Wizard’ın yönlendirmesini izle

Bu kadar :D

edit: Aslında daha iyisini yapabilirmişim... Bu bir fikir edinmene yetmediyese, yarın tekrar bakabilirim.

Burjuva Lenin'i ...
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 24/06/2008 :  09:14:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Donanımı en son 1 yıl önce değiştirdim. Değiştirdikten 2,3 ay önce de böyle bi sorun yaşanmıştı; ama kendiliğinden geçince üstüne gitmedim.

Şimdi ise baya ciddi. Oyun çalıştırmaya kalksam oynamaya başlayınca hemen ya da 1,2 dakika içinde atıyor bilgisayar ve kısa bi anlığa mavi bir ekran gelip ben yazıları okuyamadan simsiyah oluyor ekran. Bilgisayar açık vaziyette simsiyah ekran duruyor öyle. Ben reset tuşuna bassam ciyak ciya ötüyor. Fişi çekip tekrar takarak açıyorum bilgisayarı. Bir ayar ekranı geliyor, mavili grili bir ayar ekranı; orada fazla kurcalama yapmadan çıkınca bilgisayar normal açılmaya devam ediyor. İnternetten gezinirken falan sorun yok; ne zaman bir oyun açsam gümm!!!

Bu arada o açılan ayar menüsü BIOS ayarlarının yapıldığı yermiş.

Ne yak mektubun ucunu
Zarfı kapatırken yalnız

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 24/06/2008 :  11:18:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
En son mavi ekran hatası olduğunda bellek kartım yanmıştı. Doğrusu çok uzmanı değilim ama şimdiye kadar aldığım tüm mavi ekran hataları sonrası donanımla ilgili sorunlarım çıktı.

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 24/06/2008 :  11:39:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben BIOS ayar menüsünde gezinirken( hiçbirşeyi değiştirmeden) gözüme birşey takıldı.

Bilgisayarın sıcaklığı olarak 56 santigrad yazıyordu, biraz yüksek değil mi? Bi de fan hızı olarak 3900 RPM civarı bir değer vardı.

Ne yak mektubun ucunu
Zarfı kapatırken yalnız

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423

İletim - 24/06/2008 :  12:19:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
56 santigrad büyük değil ama oyun,program gibi şeyleri açınca bu sıcaklık daha da yükselir.
75 santigrad tehlike sınırıdır.Bence sıcaklıkla ilgili bir problem yok.

Burjuva Lenin'i ...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 7 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000