arkadaşlar bi tane çok gsl türk yapımı bir oyun var.reklam yapmammak için sitenin adını vermiom.oyunu ben yapmadım ama gerçekten harika.
Oyunum Black War 2020'ye sonunda ufak bir demo çıkarabilmeyi başardım. Şu an her ne kadar buglarla dolu da olsa eğlence grafik ve ses konusundaki üstünlüğünü gösterebileceğini umuyorum.
Biraz hikayeden bahsedeyim. Oyun adı üstünde 2020'li yıllarda geçiyor. Olaylar Bakü'de bir nükleer bomba patlamasıyla başlıyor. Irak iktidarında kürt milliyetci partisi bulunmakta ve olayı Irak iktidarına yakın kürt kökenli bir terörist örgüt üstleniyor. Bunun üzerine Birleşik Türk Devletleri ve Irak arasında kanlı bir savaş başlıyor. Fakat patlayan bombanın teröristlere İsrail tarafından temin edildiği öğrenilince Türkler kendilerini büyük bir komplonun ortasında buluyor.
Oyunda üstün teknolojilerle donatılmış bir Türk Komando Birliğini yönetip Orta Doğu, Kuzey Irak, Kafkaslar ve Akdeniz'de çeşitli görevleri yerine getiriyoruz. Demo'da 'Operation Kirkuk' adında tek bir bölüm bulunmakta. Bölüm açıklaması'nı türkçe yaptım. Bittiğinde türkçe ve ingilizce olmak üzere iki dil seçeneği bulunacak.
Dikkat etmeniz gereken nokta şu ki oyun cidden zor. eğer görevinizi başarıyla tamamlamak istiyorsanız, dikkatli oynayın, siper alarak ilerleyin ve takım elemanlarınıza iyi bakın. eğer sürekli onları öne sürerek görevi tamamlamaya çalışırsanız çok geçmeden öleceklerdir. Yapmanız gereken gerçek savaş taktiklerinden feyzalarak düşmanı kuşatarak imha etmek. Bölümün bazı yerlerinde Türk Hava Kuvvetleri'nin de desteğini alacaksınız.
Oyunu mümkün olduğunca gerçekci yapmaya çalıştım. Zorluğu da buradan kaynaklanıyor. Kimi zaman yanlızca 4 mermi sizi öldürmeye yetecektir. Bu yüzden düşmanla kafa kafaya çarpışmaya çalışmayın.
Bir not daha: eğer sisteminiz ortalamanın altındaysa 'options'dan ayarları biraz düşürerek kasılmaları engelleyebilirsiniz.
Oyundaki görebileceğiniz bütün grafikler bana aittir. Kod konusunda sadece ufak bir yerde Topf Areas'dan yararlandım ki o özellik de şu an test aşamasında. Yardım menüsünde oyun dahilinde kendi yapımım olmayan herşeyi yazdım, bunlar oyununun müzikleri ve bazı seslerden ibaret.
Oyun açıkken F1 tuşuna basarak kontrollere ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Oyunun ikonuna tıkladığınızda lütfen açılmadığını sanıp tekrar çift tıklamayın. Bir kez çift tıkladıktan sonra biraz bekleyin, açılacaktır. Bu sorunu ileriki versyonlarda düzelteceğim.
İleride oyunu ufak bir ücret ile pazarlamayı düşünüyorum. Görüşlerinizi yazıp beni yönlendirirseniz çok memnun olurum.