|
Yazar |
Konu  |
|
Xantier
Üye

Turkey
İleti 22 |
İletim - 29/05/2008 : 10:35:16
|
Game maker 3d 'ye başladıktan sonra böyle bir oyun yapma kararı aldım ve yapmaya başladım. Şimdilik sadece 1 yaratık bölümü dahil olmak üzere toplam 8 bölüm var. Daha çok çocuklara hitap eden hikayesiyle Mixman , maceraya hazır.
20 yıl önce Bitman adında eskiden büyük ama o zamanlar küçük olan bir kahraman yaşıyordu. Köylerine yapılan baskında bir büyücü tarafından küçücük bir adama dönüştürülen Bitman , ilacının , köylerine saldıran büyücülerin kalelerinde olduğunu düşünmekteydi. Yola çıkan Bitman bir çok kapışma sonucu ilacını bulup tekrardan Devman olmuştu ancak kahramanlığı bir yere kadardı#57174; Öldürdüğu son büyücünün kötü ruhu Devman#57161;ın içine girmişti. Çektiği o kadar şeyden sonra yolundan sapan Devman artık 3 boyuta geçmiş ve kendisine , prizmalardan oluşan bir ordu kurmuştur#57174;
10 yıl sonra Mixman adında , canlı küplerin yaşadığı bir köyde bir küp doğmuştur. o yıllarda , Devman terör estirmek için geri dönmüştür ve 3D dünyaya hakim olmak için 3D#57161;nin temel yapıları olduğu için ilk olarak küplerin olduğu köyleri basmış ve bütün küpleri yakalatıp karargahına koydurmuştu. Ancak gözden kaçırdığı bir küp vardı. o da Mixmandı.
Bugün , yani 10 yıl sonra Üstat Piramit Kelle #57160;den aldığı eğitimle Mixman bütün küpleri kurtarmaya kararlıydı ve Devman#57161;ın içindeki kötü ruhu yok edip Küpleri kurtarmak için yola çıktı.
Kontroller : Aşağıda sayıcağım bütün kontroller oyunda elbetki işe yarayacaktır. Özellikle kamera kontrolü...
Z - Kamera yüksekliği azalt. X - Kamera yüksekliği artır. C - Kamerayı karakterden uzaklaştır. V - Kamerayı karaktere doğru yaklaştır. CTRL - Kamerayı , karakterin etrafında döndürür. (kontrollerde kameranın baktığı yöne göre değişir) Sol Fare Tuşu - Zıplar. Sol ok tuşu - Kameranın baktığı yerin sol tarafına doğru gider. Sağ ok tuşu - Kameranın baktığı yerin sağ tarafına doğru gider. Üst ok tuşu - Kameranın baktığı yere doğru gider. Alt ok tuşu - Kameranın baktığı yerden geri geri gelir. ENTER - Yetenek puanınız doluyken özel yetenek kullanır ( bu yetenekler haritaya göre değişir. F9 - Otomatik screenshot Ör : Yuvarlanan kürenin haritasında bu özellik hızlı çarpmadır.)
Koşturma hızınız , özel yeteneğiniz ve zıplama gücünüz haritaya göre değişir.
İndirme linki :
http://www.willhostforfood.com/access.php?fileid=23154
Ekran görüntüsü :
Resmi Büyültmek için üzerine tıklayın.
ÖNEMLİ NOT ! Oyunu yaparken 1 harf alıntı yapmadım. Lütfen başıma gelipte şurası alıntı demeyin. Sadece kamera kodları için 3 hafta fikir ürettim. Oyunun grafik ve programlamasının herşeyi bana aittir. Sesler yoyogamestendir (official sounds). Oyun için çok emek verdim bu yüzden alıntı diye gelirseniz kalbinizi kırabilirim.
Not 2 : Herşeyi Türkçe yaptım. Bu yüzden komik gelebilir ama alışmamız gereken bu , yabancı sözcükler değil. |
Yararlı GM forumu : Reklam Yasak! game maker yardım : Reklam Yasak! Soft Craft Games grubu : Reklam Yasak! |
|
|
Konu  |
|
|
|
|