Diriliş'in belkide Türk Edebiyatı'na en büyük artısı;tarihin sıkıcı,okuması zor bir konu olduğu fikrini Şu Çılgın Türkler ile birlikte yıkmasıdır. Okurken çok yerde gözlerim doldu,çok tebessüm ettiğim hatta kahkaha atıp içerdekilerin hasta mı bu kendi kendine gülüyor tadında eleştirilerine de maruz kaldım Ama aynı zamanda savaşın ne kadar iğrenç birşey olduğunu da gördüm.Hükümetler saraylarında o pis karaçamurdan elde edecekleri karı düşünüp ellerini avuştururken siperdeki askerlerin birbirlerine -düşmanları dahil- nasıl bir sevgi ile bağlandığını,savaşın bu en sıcak yerinde bile sevginin savaşın bütün o pisliğine rağmen tamamen yokedilemediğini gördüm... Turgut hocamın üçlemesinin son kitabını bitirmesi için şimdiden sabırsızlanıyorum...
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
O zaman bu kitapların üzerine "Kutsal İsyan" ve "Kutsal Barış" serilerini öneririm. Her ikisi de roman şeklinde ve içerik olarak Turgut Özakman'ın kitaplarından daha değerliler bana göre.
|KRONDOR| hocama teoride katılıyorum.Pratikte katılmak için bir hafta sonra kazasız belasız Bodrum'a ulaşmayı bekliyorum.Umuyorum Aras Kargo bu sefer Yalıkavak diye Bodrum Kalesinin oralarda adres aramasın...
Bu arada daha sipariş vermedim.Yazın okunacak güzel roman tavsiyeniz var mı?
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla