|
Yazar |
Konu  |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 23/03/2008 : 20:29:49
|
Efem özel istek üzerine The Mist hakkında konu açayım dedim :)
Uzun zamandır bir filmi izledikten sonra bu kadar "dağılmamıştım". Bir Stephen King romanı olan The Mist, Frank Darabont yönetmenliğinde geçtiğimiz haftalarda vizyona girmişti. Zaten yazarı ve konusu nedeniyle oldukça ilgi çekici bir film. Özellikle de fragmanlardaki gizem, korku ve merak ögeleri iyi verildiğinden insanları sinemaya çekebilme başarısına en baştan beri sahipti.
Bugün filmi yeni izleyebilme şansını yakaladıktan sonra, The Mist'in güzel ve kaliteli bir film olarak sinemaya aktarıldığını söyleyebilirim. Başrolünü The Punisher filminden hatırlayabileceğiniz Thomas Jane 'in üstlendiği The Mist, başarılı çekim teknikleriyle izleyenleri koltuklarına sıkı sıkı bağlayabiliyor. Aslında korku ve gerilim unsuru olarak kullanılan fazla bir malzeme olmasa da aktarılan ortam ve insanların psikolojik halleri nedeniyle ambiyansı bir hayli yaşatıyor.
Yalnız eğer filmin bazı noktalarda anlatmak istediği yerlere dikkat ederseniz, ilginç düşüncelere kapılabilirsiniz. İnsanın doğası, gerçeği, korku, inanç, din gibi değişik kavramlara dokundurmuyor değil film.
Ama hepsini geçtim, bir finali var ki, saç baş yolduruyor. Tabii ki burada söyleyecek değilim, kendiniz izleyip, kendi saçınızı başınızı yolun... Bu tarz filmlere de ilginiz varsa sakın kaçırmayın. |
|
|
Konu  |
|
|
|
|