|
Yazar |
Konu  |
|
scrambler
Üye

Turkey
İleti 380 |
İletim - 14/02/2008 : 21:13:02
|
Yabancıların Türkiye dışına çıktığımızda bizlere sorduğu ilginç sorularda,özellikle batı ülkelerinde Türkaye hakkında yanlış bilgiler duymaktan nefret ederiz. Aslına bakarsanız bizde pek çok ülke ile ilgili pek çok şey bilmeyiz ama yabancıların bizimle ilgili bilgileri olmadığını görünce de öfkeleniriz. İşte yurtdışına çıkıldığında ve 'Türk olduğumuzu' söylediğimizde karşılaştığımız sorulardan bazıları ve onlara verilebilecek güzel vevaplar: Y: Yabancılar T:Türk
Y: Sizin ülkede kızlar okuyabiliyor mu? T: Yok ben Türkiye'de okuyabilen ilk Türk kızıyım!
Y: Evlerinizde elektrik var mı? T: Hayır, televizyonu mum ışığında izleyebiliyoruz maalesef.
Y: Neredensin? T: Türkiye... Y: Usame Bin Ladin Türkiye'de saklanıyormuş, doğru mu? T: Hayır.. Amerika'da şimdi. Beni şimdi aradı, yengenle berabermiş...
Y: Siz orada deveye mi biniyorsunuz? T: Evet, Türkiye'de herkes deveye biner. Deve taksileri filan vardır.Deve kullanma ehliyeti almak için 18 yaşında olmak gerekir.Ben 18 yaşına girince babam bana deve alacak...
Y: Siz kız çocuklarınızı gömüyorsunuz değil mi? T: Evet, ben toprakta yetiştim, kök vermem uzun sürdü...
Y: Nerdensin? T: Türkiye. Y. Aaa.. Ben biliyorum orayı, Afrika'da Nijerya'nın altında değil mi? T: Hayır, üstünde.. Geçen hafta taşındık!!!
Y. Sizin ülkede 'maaşallah' diye bir kamyon şirketi mi var? T: Yoo.. Neden? Y: Her gelen Türk arabasında 'maaşallah' yazıyor da..
Y: Sizde kitap var mı? T: Ne gibi? Y: Yani okulda diyorum, kataplarınız var mı? Nereden öğreniyorsunuz bilgileri? T: Valla kitap yok, hocalar ezberden anlatıyorlar. Zaten hocaya bir şey olursa biz de okulu bırakıyoruz.
Y: Türkiye'de itfaiyeci var mı? T: Hayır, dev battaniyeler var. Onlar ile örtüyoruz biz yanan evleri, ormanları...
ALINTIDIR!?.
|
|
batuhanus
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1055 |
İletim - 14/02/2008 : 23:49:07
|
Sizde şarap var mı? Sizin kendi diliniz,alfabeniz var mı?
Bu cehalet değil artık bilerek yapıyorlar-.-
|
 |
|
|
Konu  |
|
|
|
|