AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Genel Tartışmalar
 Orijinal Oyun - Kızılay DNR
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 24/01/2008 :  17:54:49  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
HASS000 tarafından yazılan:

3- Yine de gücün yetmiyorsa almayacaksın, ya da harçlığından biriktireceksin, az yiyeceksin. Ekran kartına yüzlerce dolar bayılan, monitöre işlemciye yüzlerce YTL say, sonra kalk oyunlar 10 YTL olsun, alamıyorum de... insanda haysiyet ve şeref olur.

Adam o parçaları alamadığı zaman oyunu ne yapsın?. Şu anki oyunlar tam bir sistem canavarı ve bu oyunları zevkinde oynayabilmek için güçlü sistem gerekiyor. Celeron işlemcili, 512 ram li bilgisayarınla mı Crysis oynamak isterdin, yoksa C2D 2GB vs... özellikli bilgisayarınla mı? Tek taraflı düşünmeyelim bence.

+ Emin ol bir sisteme yüzlerce YTL sayabilen bir insan oyunlara çok rahat 50 YTL sayabilir.

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
Sayfanın En Üstüne Git

Berk1905
Üye

Italy
İleti 137

İletim - 24/01/2008 :  18:14:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ceberruh a katılıyorum.Monitörlere,ekran kartlarına Yüzlerce YTL sayabilen bir insan oyunada 50 YTL sayabilir.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 24/01/2008 :  19:00:03  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Karışmış sanki frekanslar :)
Sayfanın En Üstüne Git

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 25/01/2008 :  00:06:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

Yuh artık, orijinal oyun fiyatları 10-15 YTL'ye düşse yine almayacaksınız. Bu ülkede 3 kişiden biri sigara içiyordur herhalde. Bana biri sigaranın aylık maliyetini söyleyebilir mi?

Peki niye "oyun" denilince ağız burun kırılıyor da, sahtesini ucuza alabilmek "meşru"ymuş gibi gösterilebiliyor. Param olsa çatır çatır alırım orijinal, buyrun almıyorum işte. Ne korsan piyasasını zengin etmeye niyetim var ne de Deamon tools, image vb. şeylerle uğraşıp bilgisayarımı bozmaya...

Konuya biraz geç dahil oldum.Bütün yazılanları okudum.Bu yazım hem genel görüşümü hemde fiyatlarla hem de sizin yazdıklarınızı yorumlama tadında olacak.

Şimdi ilk olarak oyunlar neden bu kadar pahalı?Çünkü oyunların hiçbiri Türkiye'de üretilmiyor.Ayrıca sanırsam gümrükteki vergiler ve Türkiye'deki lüks vergisi (bir ara kitaptada vardı o ayrı bir konu) olmasıdır.Ha ucuz oyun yok mudur?Vardır ama ucuz oyun kime göre neye göre ucuzdur.Bu aynı siz gidip nike ayakkabıya 120 ytl vermezsiniz gider onun aynı modelinin başka markasını alırsınız ucuza.Ama ben giderim ya da benim çevrem gide ayakkabıyı alır.Yani devletin memuru karnını zor doyururken gidip 50 ytl oyuna harcaması abes kaçar.Onun yerine onun oğlu gider 5 ytl'ye korsan kaçak oyun alır.

İkincisi orjinal oyunlar 15 ytl'de olsa 10 ytl'de olsa insanlar gidip yine korsan alırlar.Çünkü insanlar bu korsan oyunları gidip büyük dükkanlardan alıyor.Ana caddelerin üzerinde çok fazla kopya cd satıcısı var hepsi tıkır tıkır işliyor dükkanları.İnsanlar korsan oyunları sanki orjinal oyunmuş gibi alıyor kısacası ayakları alışmış.

Üçüncüsü, oyunlar 15 ytl oldu.Ben varoş kesimde oturuyorum ve para biriktirdim orjinal oyun alacağım.Acaba bu oyunu mahallemde nereden alacağım?Ya da mahallenin en işlek caddesine çıktım orda da yok.Ben gidip illa alışveriş merkezinden almalıyım oyunu.Gidiş geliş İstanbul'da trafik yol parası.Ayrıca hayatımda belkide hiç büyük alışveriş merkezine gitmedim.Bende 1-2 sokak yürür ve korsan oyun alırım.

Bu kadar basit.Bu olay direk gelir adeletsizliğinden oluyor.Ülkemizde ya çok zengin ya çok fakir var.

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!
Sayfanın En Üstüne Git

Berk1905
Üye

Italy
İleti 137

İletim - 25/01/2008 :  14:03:27  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
D&R a gittim.Annem 40 YTL Hak vedi.Bende reyonda Most Wanted ve Harry Potter Ateş Kadehini gördüm.Koştum,sordum,şok oldum.Adam ikiside 10 ar YTL dedi.Bende seve seve aldım.D%R çoook yaşaaaa...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000