|
| Yazar |
Konu  |
|
thumperest
Seçkin Üye

Turkey
İleti 379 |
İletim - 17/02/2004 : 22:09:34
|
Evimde artık iki bilgisayar oldu :) Bunları birbirlerine bağladım, birbirlerini görüyorlar. Hatta oyun bile oynadım, fakat Internet'i paylaştıramıyorum. İki bilgisayarda da Windows XP Pro. yüklü. Ev ağı kur programıyla denedim olmadı. Internet'e bağlanana "Bu bilgisayar doğrudan Internet'e bağlanır, Ağımdaki diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden Internet'e bağlanır." ı seçtim, diğerinede "Bu bilgisayar Internet'e ağımdaki bilgisayarla ya da mesken ağ geçidiyle bağlanır." dedim. Denedim çalışmadı. Otomatik olmayan arlarını bilmediğimden fazla kurcalamadım. ne yapmam gerek? |
Tolga Yazıcıoğlu Donanım Yazarı |
|
|
er_ac
Üye

İleti 264 |
İletim - 17/02/2004 : 22:23:43
|
| bizdede 2 bilgisayar var biri adsl diğerinde yok paylaştıramadık ama bi arkadaşın söylediğine göre bu ethernet kartına hub diye bir aygıt takılıyomuş ve o dağıtıyomuş 16 lı switch 24$ falan olması lazım işte bu hub u bilgisayara bağlayınca dağıtıyomuş bende net olarak bilmiyorum bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim. |
 |
|
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 18/02/2004 : 01:00:10
|
| bizim şirkette ben bir bilgisayara iki ethernet kartı takarak paylaşımı sağlamıştım deneyebilirsin, biraz açayım kablo bağlantısı olan bilgisayara ekstra bir ethernet kartı taktım, diğerinde ara kablo çektim, gayet sağlıklı olarak bağlantı kuruluyordu |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
|
lazadam
Seçkin Üye

Turkmenistan
İleti 610 |
İletim - 19/02/2004 : 10:34:21
|
| www.tomshardware.com.tr de ufak bir araştırma yaparsan tam çözümü görürsün. Bulamazsan ben bir ara bakıp tam linkine veririm. |
3 silahşörler ölmez.Vatan bölünmez |
 |
|
|
DaRe_DeViL
Üye

Turkey
İleti 44 |
İletim - 19/02/2004 : 18:44:13
|
| adsl den bağlanıyorsan bazı modemlerde birden çok makinaya internete bağlayabiliyorsun ama diğer türlü iki bilg. birbirine bağlamak için rthernet karı takıp kablo çekmek işini görecektir. |
{==]::;;;;;> ***DeViL*** |
 |
|
|
thumperest
Seçkin Üye

Turkey
İleti 379 |
İletim - 19/02/2004 : 20:31:36
|
Tamam Sorunu çözdüm. Sorun bende 2 tane ethernet bağlantısı olduğundan kaynaklanıyor, modem ayarlarında Windows, Internet'i hangi ethernet kartına paylaştıracağını şaşırmış. Birde Zone Alarm PRO'da güvenlik Internet'te maximum'a ayarlanınca, ağdaki bilgisayarlar giremiyormuş. Hatta bu yazıyı bağlanan bilgisayardan yazıyorum.  |
Tolga Yazıcıoğlu Donanım Yazarı |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|