En son alınan bir habere göre Windows 2000, NT ve XP'nin kaynak kodlarının Microsoft'tan sızdırıldığı açıkladı. Bu işletim sistemlerini kullanan kişilerin başları dertte. Çünkü bu kodlar internette elden ele dolanıyor ve iyi bir programcı bu kod sayesinde Windows'a istediğini yaptırabilir. Microsoft bu sorunu zamanında halledemiyecek gibi gözüküyor.
Kaynak kodları çalınmışmı ?? benim duyduğuma göre sadece Xp'de sistemin canına okuyan bir açık bulmuşlar. Onuda bulanlar hacker'lar değilde araştırma geliştirmeciler... Eğer thumperest'in dediği doğruysa bilgisayar yoluyla bankacılık işlemleri yapanlar falan yandı. Sanırım bizim gibi sadece zevk için bilgisayar kullananlara birşey olmaz. Max olarak bir format atmak zorunda kalırız o kadar ))
Düşünüyorumda acaba Windows 98 falanmı yüklesek? Tek bir sorunu var, oda artık oyunlar Windows 95 gibi Windows 98'e de uyumsuz olmaya başlıyacak. Keşke Linux sorunsuz olarak tüm oyunları çalıştırabilecek bir programa sahip olsaydı. İşletim sistemini değiştirmek için 1 sn. bile beklemezdim.
Bir ev kullan1c1s1 olarak bilgisayarimdaki çok önemli belgeleri ve dökümanlari ele geçirmeye çalisanlardan; ayrica isletim sistemimi göçerterek "HASSOOOnun PCsini göçerten adam" ünvaninin pesinde kosan hackerlardan ZoneAlarm ile korunuyorum :) Saka bir yana bunun derdini Microsoft ve hala Windows kullanan bahtsiz sirketler çeksin, bizi etkileyecegini sanmiyorum.