|
Yazar |
Konu  |
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 07/08/2007 : 23:23:26
|
Öncelikle bu saçma başlık için herkesten özür dileyerek sorunumu size açıklıyorum.. Bilgisayarıma bugün çok kötü bir şey oldu. Güzel bir şekilde kin(kırp her an gidebilir)..
neyse reset düğmesine bir deli dana basıyor gibi düğmenin bulunduğu yerden Tak Çat tarzı sesler geldi ve windows yeniden başlattı. Olabilir bi olay karşısında kendini korumuştur deyip geçmem 20 saniye akdar sürdü. Windows XP açılırken (hani pro editionda mavi bir şey soldan sağa doğru gider ya..) orada 0.1 saniyeliğine ekran maviye dönüyor ve 0.1 saniye gösterim için oldukça içerikli bir hata mesajı alıyorum. Tek görebildiğim bir mavilik ve harf/rakam kodları. Bu sorun yakında 98'e sekebilir çünkü aynı ses tekrar çıktı. 98'i bir oyun/office aracı olarak kullandığımdan google'da yanlış bir tık her şeyin sonu olabilir o yüzden arayamayıp buraya yazıyorum. Bu windowsu düzeltmenin bir yolu var mı?
Sayın LEVEL dergisi okurları, eğer 2005-2007 arası levelleriniz varsa 100. sayfaya yakın bir yerde donanım/teknik servis bölümünde Tuğbek abi bu yönde bir e-mail almış,cevaplamış ve yayınlamıştı. Eğer elinizde varsa çözümü yazarsanız çok memnun olurum, eski levellerim bir kaza sonucu gitti. Tam hatırlamamakla beraber 2006'nın ilk yarısında olduğu geliyor belleğime.
Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler, olmazsa windows xp'yi tekrar kuracağım zahmetli bir şekilde :)
|
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
|
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 08/08/2007 : 21:56:30
|
benim evde duruyorsa hala 2003ten itibaren tüm sayılar olcak. Bir araştırıyım bulursam yazarım çözümü. Bu arada yazdığın yazının adını hatırlıyormusun. Sendeki hatanın aynısı şu anda benim laptopta oluyor. Açılıyor, windowsun o mavi çubuğunun dönmesinden 1-2 sn sonra ekran maviye dönüyor ve yazıları okuyamadan res çekiyor pc. Sordum bi arkadaşıma, ramden olabileceğini söyledi. |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 09/08/2007 : 00:34:44
|
Aynen öyle! ramden kesinlikle değil.. Donanımsal olarak sorun çıkarabilecek tek organ hard disk çünkü bilgisayarım 2 parçaya bölünmüş(c:win98, d:xp sp2) ve C sürücüsü çalışıyor. Boot device'ı cd yapıp formatlamadan xpyi tekrar kurmayı denedim ama bilinmeyen bir şekilde biçimlendirilmiş, tekrar yapmam gerekiyor dedi.(haliyle dosyalar silinecek) çıktım ve 98'ê devam ediyorum şu an.
Yazdığım yazının adı?? Hatırlamıyorum ama 2006 yılında olması lazım. olmazsa 2005lere ve 2007'nin başına bir bakman çok makbule geçer :) ben de level forumlarına kaydolup eski sayıları soracaktım hazır açıkken..:/ |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 09/08/2007 : 14:14:48
|
buldun mu derdileri gamer? |
Deniz, kum, güneş <3
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 09/08/2007 : 19:19:26
|
jedi academy'den force sense efekti eşliğinde bir flashback oldu ve kırmızıyla yazılan cevapta CHKDSK'i hatırlayıp bir araştırdığımda xp cdsinden reboot edip Repairden sorunlu harddiske CHKDSK deyip beklemenin sorunu genel çözeceğini öğrendim.. Eğer karşılaşan olursa ve üstteki yetmediyse harddiskinizde silinmeye yol açma ihtimali olan fixboot ve fixmbr deneyebilir ve öğrendiğime göre üstünde çift ram olan anakarttan da olabilir, 2. rami çıkarın tek ramle deneyin diyorlar.. |
Deniz, kum, güneş <3
 |
|
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 09/08/2007 : 21:35:43
|
üzgünüm 2006 sayılarında bulamadım 2005lerin'de çoğu kaybolmuş ama senin bulduğun yol güzel. Bir deniycem. Bu arada CHKDSK nedir? |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|