AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 FPS - TPS - Aksiyon - Macera - Dövüş Oyunları
 Grand Theft Auto
 Online Vice City (KURULUM)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

Barbaroz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 11/02/2007 :  08:12:04  Bilgileri Göster  Barbaroz'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Multi Theft Auto:Vice City 0.5 Kurulumu ve Kullanımı


Merhaba arkadaşlar eğer sizde ilgilenirseniz bu konuyu multiplayer gta'ya ayıralım ben burada ilk açıklamaları yapacağım sonra bakarsınız kendi serverimizi kurarız.

NOT: MTA Windows 95, 98 ve ME ile uyumlu değildir. XP altında ise sorunsuz çalışacaktır.

İlk önce tabii ki bir Vice City oyununuzun olması gerekli. Daha sonra http://mtavc.com/mta05/download.php adresindeki mirrorların birinden multiplayer GTA oynamamızı sağlayan MTA client'ini indirmelisiniz. Dosya 2.95 MB büyüklüğünde içinde Client, Server ve Server Admin programları var. Client bizim MTA serverlarına bağlanmamızı sağlayacak. Server ise kendi serverimizi oluşturmamızı Server Admin ise kendi serverimizi yönetmemizi.



İndirme bittikten sonra indirdiğimiz dosyayı(MTAInstall05.exe) açıyoruz. Ve yüklüyoruz. Yükleme sırasında eğer sadece VC oynayacaksanız GTA3 seçeneğini kaldırabilirsiniz. Kurulum bittikten sonra eğer yoksa The All Seeing Eye(ASE) programını yüklemenizi tavsiye ederim çünkü programın server taraması doğru sonuçlar vermeyebiliyor. ASE programının yüklenmesini ve kullanımını imzamda bulabilirisiniz.

Herşey tamamsa şu anda MTA oynayabiliriz demektir. MTA serverlarını görebilmek için All Seeing Eye dan Multi Theft Auto serverlarını gösteren Game Filter' i yüklememiz gerek. Bunun için ASE'nin Filters menüsünden Configure Games'e girip




, Not Installed Games altından Multi Theft Auto' u bulup üstüne çift tıklamalısınız. PLayer Name'e kendi Nickname'inizi, Program Location'a MTAClient.exe dosyasının yerini yazmalısınız. Program Location'a bu dosyanın yolunu yazmak için Auto-Search'e basın. ASE sizin için MTAClient.exe programını bulacaktır sizde listeden onu seçip OK'a tıklamalısınız. Visible in Filter List'in de işaretli olması gerek. Burada da yapacağımız bu kadar OK'a basıp çıkıyoruz.




Yan taraftaki menüden Multi Theft Auto'yu bulup üstüne bir kez tıklıyoruz ve MTA:VC yada isteğinize göre GTA3'ü seçiyorsunuz. Ve yukarıdaki Refresh tuşuna basıyorsunuz.



Serverlar yenileniyor bağlantınıza göre pinginizin düşük olduğu bir server bulun ve girmek için üstüne çift tıklayın. Map bölümünde Vice City:Deathmatch yazıyorsa oyun Deathmatch, Vice City: Stunt Mode yazıyorsa oyun rampalardan atlayarak stuntları yaparak para kazanma oluyor. GAME'de ise serverin hangi oyun için olduğunu görebilirsiniz.



Client açıldıktan sonra Options bölümünde VC Version yazan yerde eğer Vice City 1.1 patchini yüklemediyseniz 1.0'ı, yüklediyseniz 1.1'i seçiyorsunuz. Nickname bölümüne de Nickname'inizi. Server'a bağlanmak için Connect bölümünden Connect tuşuna basıyorsunuz.( IP yazan yerde serverin IP adresi, Port yazan yerde serverin Port numarası, Pass yazan yerde ise eğer varsa serverin şifresi yazacak). Bağlandığımızı Chat yerinde yazanlardan anlayabiliriz. Bu bölümden serverdakilerle konuşabiliriz. Player List bölümünden ise o anda serverdaki kullanıcıları, onların puanlarını ve pinglerini görebilirsiniz.



Oyuna başlamak için Start Game tuşuna basıyoruz. İlk çalıştırmamızda Client dosyanın bulunamadığı konusunda hata verebilir ama bize gta-vc.exe dosyasının yerini göstermemiz için bir pencere çıkartacak oradan Vice City'i yüklediğimiz yere gidiyoruz ve gta-vc.exe dosyamızı buluyoruz. Biz dosyayı bulduktan sonra oyunun başlamazı lazım.

Oyun açıldığında Start Game diyoruz ve Start Multi Theft Auto tuşuna basıyoruz. Bundan sonra oyun yüklenecek ve başlayacak. Eğer Deatchmatch oynuyorsak karakterimizi(Robber, Mexican, Sailor, Cop gibi), Stunt Mode oynuyorsak nerede oluşacağımızı ok tuşlarıyla belirliyoruz. Oyunun sol üst köşesind e bir chat ekranı olacak buraya yazmak için T tuşuna basıp yazacağımızı yazıyoruz ve Enter'a basıyoruz. Oyundaki kullanıcıları görmek için F11 tuşuna basıyoruz. Zaten Radar'ınızda oyuncuları ve karakterlerine göre renklerini görebilirsiniz.



Bundan sonra yapacağınız size kalmış. Deathmatch'de iseniz kendi mafyanızı kurup diğer mafyalarla savaşabilir yada stunt modda iseniz sokak yarışları ve bir sürü çeşitli şey yapabilirsiniz.

Oyunda bir arabaya sürücü değilde yolcu olarak binmek isterseniz arabanın yanına gidip HOME tuşuna basın. Oyunla ilgili daha onlarca özellik bulunuyor bunlarla ilgili sorularınızı bu konu altında sorabilirsiniz.

Eğer boş bir motorsiklete yolcu olarak binerseniz GTA kitlenecektir.

MTA resmi bir Multiplayer patchi değil bunu yapanlar kendi çabalarıyla bu programı yazdılar o yüzden ara sıra karşılaşacağınız hataları hoş görmeniz gerek.

Server Kurulumu

Server kurmak için ilk önce serveri ayarlamamız gerek. Bunun için C:\Program Files\Multi Theft Auto(ya da MTA'yı yüklediğiniz yer.) klasörüne gidip mtaserver.conf ayar dosyasını bulun ve herhangi bir text editor ile açın.

ServerName: Server'ınizin ASE'da gözükecek adı.
ServerPort: Server'ın çalışacağı port numaranız.
MaxPlayers: Server'ın en fazla kaç kişiye hizmet verebileceği.
GameMap: İsteğinize göre Deathmatch(Silahlı) yada Stunt Mode.
GameHour,GameMins: Saat ve dakika ayarı. Normal olmasını istiyorsanız 12 30 bırakın.
RandomWeather: Rastgele hava durumu.(1/0)
MOTDEnabled: Message of the Day(Günün mesajı)'i açar yada kapar.(1/0)
MOTDURL: Message of the Day(Günün mesajı)'in alınacağı HTML sayfası. http://www.site.com/motd.htm gibi bir değeri olacak.(Bu servera bağlanıldığında görünecek. Bu klasördeki motd.txt ise oyunun içine girildiğinde.
ASE: Serverin The All Seeing Eye'da görünüp görünmeyeceği.
LogFile: Server bir dosyaya olayları kayıt eder.
BannedFile: Server, serverdan banlananları bir dosyaya kaydeder.
DoNotOutputChatToLog: Aktifse serverdan konuşmalar görülmez ve kaydedilmez. Kapalı ise görülür ve kaydedilir.
StatLogging: Oyuncuların istatistiklerini kayıt eder.(Kilitlenmelere neden olabiliyor)
ServerPasswordEnabled: Servera girmek için parola gerekir.
ServerPassword: Server'ın parolası.
AdminServer: Server Admin programı ile servera bağlanıp yönetmenizi sağlar.
AdminPlus: Admin+ hava durumunu görüp değiştirir. Oyuncuların yerlerini hangi araçta olup olmadıklarını görebilir. Fakat bu seçenek tam olarak 1 oyuncu fazla bant genişliği kullanmanıza neden olacaktır.
AdminPort: Server Admin programı ile servera bağlanacağınız port numarası.
AdminPassword: Server Admin programı ile servera bağlanırken kullanacağınız şifre.
AdminAllowShutdown : Açık ise Server Admin programı ule uzaktan serverı kapatabilirsiniz.
BanOnChatFlood: Chat flood yapanı serverdan banlar.

Modeminizin yada software firewallınızın ayarlarını yaptıktan sonra Başlat>Tüm Programlar>Multi Theft Auto 0.5>Server(ya da hangi adla yüklediyseniz)' a girip Run Server programını çalıştırın.

Dinamik IP'si olanlar www.no-ip.com 'a gidip ücretsiz olarak istediginizbirad.no-ip.com gibi bir sub-domain alıp No-IP programını indirsinler. Bu program çalıştığı sürece istediginizbirad.no-ip.com adresini sizin IP adresinize yönlendirir. Server'ınıza bağlanmak isteyen clientler IP kısmına istediginizbirad.no-ip.com, Port kısmına da ServerPort olarak belirttiğiniz port numarasını yazarak bağlanabilirler.



Server'i yönetmek içinse Başlat>Tüm Programlar>Multi Theft Auto 0.5>Server>Tools(ya da hangi adla yüklediyseniz)'dan Admin programını çalıştırın. Host yerine yöneteceğinizin serverin IP'sini, Admin Port yerine ise AdminPort olarak belirttiğiniz port numarasını ve Password yerine de AdminPassword'u yazarak servera admin yada admin+ olarak bağlanabilirsiniz.





Aynı klasörün içinde bir MTAConfigTool var fakat her zaman çalışmıyor o yüzden yukarıdaki ayarlara ihtiyacınız olabilir.


Önemli Not: MTA 0.5 Server Patch 1 çıktı. Bu patch oyundaki

-Olmayan kullanıcıya PM gönderme sırasında serverın çökmesi,
-Server bir saatten fazla açık kaldığında oluşan büyük bellek kullanımı,
-Çok uzun server isimlerinin bağlantıda sorun çıkartaması

ve MTA:MA (MTA:Mirc Admin serverı mircden yönetip çeşitli scriptleri çalıştırmanızı sağlar) ile ilgili çeşitli hataları düzeltiyor. Bu patchi yine http://mtavc.com/mta05/download.php#server_sp1_download bu adresten indirebilirsiniz.(Linklerdeki yoğunluk nedeniyle arasıra bazı mirrorlara ulaşılamayabilir.


Eğer kurulumda yada programı çalıştırmada bir sorun yaşarsanız bu konu altında elimden geldiğince sorularınıza yanıt vermeye çalışırım.
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000