AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Bilim - Teknik - Teknoloji
 Yenilenebilir Enerji Kaynakları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 07/02/2007 :  18:43:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

alıntı:
HighVoltage tarafından yazılan:

Türkiye en hızlı kirlilik oranına ulaşan ülke olarak rekor üzerine rekor kırıyor.

Nerede yazıyor bu?

Uluslararası bir kurum tarafından yapılan bir araştırmaydı bu...Bende okumuştum bir yerde...Malum adım başı termik santral yapıyoruz ve eskilerinde bakım ve onarımı yapılmadığı için durum böyle...(İğrenç bir cümle oldu)
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 07/02/2007 :  19:11:19  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Aslında sadece termik santral yada fosil atıklardan kaynaklanıyorda değil. sorun birazda bireysel boşa yanan elekrtik, bizdeki markete bile arabayla gitme anlayışı, gereğinden fazla yanan kalorifer/soba v.b.g. etkenlerde sera gazının salınımına katkı yapıyor.
Highvoltage ında belirttiği gibi Türkiye kyoto protokolünü imzalamış değil. He şuda bir gerçek bu protokol imzalandığında herşey sütliman olacak da değil zaten protokolün içeriğine bakıldığındada enerji ve sera gazı salınımı yanında, sel ve taşkınlar erozyon yani doğal afetlerinde yer aldığı görülmekte. Benim anlamadığım konu Birleşik devletler imzalamıyor çünkü adamların gelişmiş sanayiileri bu protokolle olumsuz etkilenecek, Türkiye niye imzalamıyor. İleri düzeydeki gelişmiş bir sanayisinin olamamasını bir kenarı bıraktım, Dünyadaki gaz salınımın %3 ünden bile sorumlu değilken.
Bu konularda Türkiye istatistik kurumunun sitesine üyeyim düzenli bir şekilde mail geliyor. Yani istatistik olarak görmek isteyenler faydalı olabilir. son kısım biraz krondora cevap gibi oldu ama :) neyyysee

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 07/02/2007 :  20:19:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Türkiye'nin imzalamama gerekçesi -daha doğrusu görünen gerekçesi- şu anda gelişmekte olan bir olduğumuz ve bu protokolü imzalamamızın gelişmemizi yavaşlatacak olması diye geçiyor...

Esas sebep tabiki politik...Malum ABD'nin kuklası olduk...:)Acı ama gerçek...
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 07/02/2007 :  23:46:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
O bilgi tam olarak doğru değil. Haberlerde sanki sera gazı salınımında Türkiye birinci sıradaymış gibi gözüküyor; ama işin aslı, gelişmiş ülkelerin ardından birinciyiz. Bunu da hesaba katmak gerekiyor.

Ben de üye olayım şu siteye bakalım. İlginç bilgiler gelebilir :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000