|
Yazar |
Konu  |
|
header
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 02/02/2007 : 03:41:25
|
Vampire: The Masquerade - Blood
Nihayet uzun bi uğraştan sonra oyunu çalıştırmayı başarıp biraz önce yaklaşık bir saat oynadım. Ve cidden gayet iyi bi ilk izlenim yarattı bende (ne diyom ben yaw :). Vee hemen konumuzu açalım dedim.
Öncelikle oyundan biraz bahsedeyim ne olduğunu tam bilmiyosanız: Oyunda yeni vampir olmuş bi elemanı canlandırıyorsunuz. Zaman dilimi olarak da günümüzde geçiyor (silah olarak baseball zopası ve tebanca var yani :). Blade filmindeki ortamı düşünün. Öyle bi atmosfer var. İlk oyun gibi hazır bi karakterle girmiyoruz, onun yerine clan'ını ve dolayısıyla güçlerini biz seçiyoruz. Oyundaki diyaloglar bildiğiniz npcyi dinle sonra seçeneklerden birini seçip cevap ver olayı. Henüz sadece tutorialı oynadım ve oyunun başındaki kısımdayım ondan geneli ile ilgili pek bi fikrim yok ama sanki gta gibi serbest bi hava yaratmaya çalışmışlar. Koca şehir var ve (sanırım :) hikayeye çok da bağlı kalmadan gezme olanağımız olsa gerek. Ama yine de tam emin değilim çok oynamadığım için, beklediğimden daha serbest yada daha linear çıkabilir, belli olmaz, sonuçta ilk oyun bu konuda sabıkalı :)
Ayrıca parti olayı yok, ondan ilk oyundaki gibi bütün grubun kan seviyesini yüksek tutacam diye şekilden şekile girip kanı bitip birbirni ısıran grup üyelerine son ehueh.
Teknik olaya gelince, oyun HL2 motorunu kullanıyo, ama karakterler dışında o kadar da belli etmiyo kendini, daha güzel yapılabilirmiş yani motorun potansiyelini tam kullanmamışlar (ama yine de orta karar sistemlerde yavaş çalışacak bu da bi eksi). Bende gölgeler kapalıyken 800*600'de gayet rahat çalışıyor (ekran kartı:32mb ati radeon 7500 mobility), tavi 512mb ram şart sanırsam, arada bişey yokken yavaşladığı da olmuyo değil ama o daha çok bi bug sanırım.
Eeeöö başka başka biraz daha oynayınca yazarım. Bu arada aldıysanız orjinal değildir büyük ihtimalle, ve oyunun korsanı çalışmak için biraz kasış istiyor. Eğer oyunu çalıştırmakla ilgili bi probleminiz olursa özel mesaj atabilirsiniz (crack'le alakalı değil, oyunun cracki yok zaten eheh ama orjinal olsa bile bazen sorun çıkartabiliyor, hafif garip bi durum yani. bütün gün oyunu çalıştırcam diye araştırdım ondan bana danışabilirsiniz beceremezseniz).
Ha bi de klan olayına gelince. Oyundaki sanırım en dengeli vampir klanı doğal olarak Ventrue. Oyunu bitirince eğer umduğum gibi çıkarsa tekrar nosferatu ile de bitirebilirim. Onları direk sokakta gören korktuğundan kanalizasyondan ilerlemek zorunlu. Burda hepsini tanıtırdım ama oyunda zaten açıklamaları var. Ben t harfiyle başlayan şimdi adını unuttuğum klanı seçtim. Hani artiz takılanları :) Tabanca + Konuşma şeklinde gitmeyi düşünüyorum ama oyunun başında tabancaların vampirlere otomatik yarım damage verdiklerini, ve vampirlerin çoğunun tabancalara karşı bunun da üstüne ek dayanıklılık kazandıklarını görünce biraz kötü oldu tabi ama göreceğiz artık eheh. Bi de zopa türü blunt damage veren şeyler de vampirlere baya az damage veriyo. En sağlamı keskin uçlu bişey  |
|
satanist
Üye

İleti 12 |
İletim - 20/05/2007 : 03:09:57
|
Ultima rulz |
nme bakıon lan cıplagım |
 |
|
scorpionfa
Seçkin Üye