|
Yazar |
Konu  |
|
ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640 |
İletim - 12/01/2007 : 00:11:03
|
SAPPHIRE RADEON X1950 XTX TOXIC (SIVI SOĞUTMALI) 512MB 256BIT PCI-E EKRAN KARTI
İlk defa GDDR4 bellek kullanan ve ilk defa Sıvı Soğutmalı olarak satılan dünyanın en hızlı ekran kartı : Sapphire X1950XTX TOXIC 2000MHz DDR4, 48 piksel shader, 695MHz işlemci, 512bit ring-bus bellek kontrolcüsü, 256bit bellek arayüzü, Sıvı Soğutma, crossfire desteği ve Avivo….
Sapphire X1950XTX TOXIC Thermaltake üretimi en son nesil Sıvı Soğutma sistemi iledonatılmıştır. Sıvı soğutma sistemi bilindik sistemlerin aksine kutudan hazır monte edilmiş olarak çıkar. Kurulumu çok basittir. Tek yapmanız gereken ekran kartının yanındaki slotlardan birine kapalı devre Sıvı Soğutma sistemini yerleştirmek.
Kapalı devre soğutma sistemi ; pompa, sıvı haznesi, bakır radyatör ve fandan oluşmaktadır. Soğutma sistemi 2 boru ile ekran kartı grafik işlemcisi üzerindeki özel üretim bloğa bağlıdır. Ekran kartı çalıştığında blok içindeki su ısınır ve pompa aracılığıyla soğutma ünitesine iletilir. Isınan sıvı, bakır radyatörden geçerken fan ile hava üflenir ve ısınan hava egsoz sistemi ile kasanın dışına atılır. Soğuyan sıvı tekrar ekran kartına gönderilir. Sitemin çalışma ömrü 50.000 saatin üzerindedir. Fanın 2 farklı devir ayarı vardır. 1500rpm ve 2500rpm. Soğutma ünitesi üzerindeki anahtar ile isteğe göre fan devir hızı ayarlanabilir.
Bellekler üzerinde yer alan pasif soğutma ve grafik işlemciyi soğutan sıvı soğutma ile yüksek overclock potansiyeli sunar.
X1950XTX Toxic sınırlı sayıda üretilen “Collector’s Edition” bir modeldir.
Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri: Bellek : 512MB GDDR4 Chipset : ATI Radeon X1950XTX / RV580+ Çekirdek Hızı : 695MHz Bellek Hızı : 2000MHz Piksel İş Hattı : 16 Piksel Shader Ünitesi : 48 Vertex Shader : 8 Bellek Veriyolu : 256bit Vga Slot : PCI Express 16X Ramdac : 2x400MHz Üretim Teknolojisi : 0.09 Mikron Transistör Sayısı : 384 Milyon Piksel Doldurma Oranı: 11,12 Gpiksel/sn Texture Doldurma Oranı : 11,12 Gtexel/sn Bellek Bant Genişliği : 64 GB/sn Soğutma : Kapalı devre fan devir ayarlı Sıvı Soğutma sistemi
3D Görüntü Kalitesi : Piksel Shader Versiyonu: 3.0 Vertex Shader Versiyonu : 3.0 DirectX : 9.0 SM3 OpenGL : 2.0 Bellek Optimizasyonu : Hyper Z HD Full Screen Anti-Aliasing : Smoothvision HD + Adaptive AA Max.Multisample AA Modu : 6x HDR(10:10:10:2) : 16-bit integer TruForm : Truform 2.0
Video Kalitesi : Adaptive De-Interlace : Video Shader HD Video Hızlandırma : H.264 – HD DVD, DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4, VC1
Görüntüleme Desteği : VIVO : Var TV Out Desteği : Var - 1024x768 Çift Monitör Desteği : Var - Hydravision 3 DVI : Var. 2 adet. HDTV Uyumlu : Evet HDMI Uyumlu/ HDCP Hazır : Evet Dual-Link Özelliği: 2 Doğal Görüntü Desteği : 10-bit / 1 Milyar Renk 3D Grafik Çözünürlüğü : 2560x1600
Kutu İçeriği : Sürücü Cd’si : Var TV-Out Kablosu : Var. S-Video ve Kompozit HDTV Kablosu : Var. 9pin DVI-VGA Dönüştürücü : Evet Yazılım : PowerDVD, Power Director
Dünyanın en iyi ekran kartı olarak gösteriliyor. Şu anda bunun kadar iyisi ve hızlısı yapılmadı. Fiyatına gelince yaklaşık 1000 YTL civarı. Parası olan buyursun :))
Detaylı bilgi için ; http://www.sapphiretech.com/ty/products/products_overview.php?gpid=167 |
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
|
|
baroTR
Üye

Turkey
İleti 150 |
İletim - 12/01/2007 : 21:08:39
|
Çoğu yerde nvidia 8800 gtx in atinin x1950 xtx crossfire modelini testlerde geçtiğini gösteriyor ama bu özel üretimse daha iyi olabilir |
Hold me near, my one friend and guide Carressed by the coldest fears I surrender So Take me away......... |
 |
|
mjo
Üye

İleti 85 |
İletim - 20/01/2007 : 19:57:52
|
İntelin Nvidia yı alması piyasaya 8800 GTX ile mukembel bir giriş yapmasının ardından AMD ile birleşen ATI nin neler yapacagı merakla bekleniyordu...ve sonuda yapacagını yaptı X1959XTX i piyasaya sürdü...cevap gecikmeyecektir tabiki..
ayrıca directX 10 destegide mevcut bu kartta... üzerindeki transistor sayısı 384 milyon, bir sonraki kartlarda artık bu sayı 700 milyon olacak diye bir haber duydum..haa gayret 1 milyara az kaldı.. |
 |
|
|
Konu  |
|
|
|
|