|
| Yazar |
Konu  |
|
t.j.
Üye

Turkey
İleti 563 |
İletim - 03/12/2006 : 14:37:19
|
| Arkadaşlar bana Kanada'nın yeme-içme, giyinme, yerleşim özellikleri ile ilgili bilgiler gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden sağolun. |
|
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 03/12/2006 : 14:41:24
|
Yüzölçümü: 9,975,000 km kare
Nüfus: 30 milyon
Başkent: Ottowa (nüfus: 314,000)
Diğer Önemli Ticari Merkezleri: Toronto, Vancouver
Para birimi: Kanada doları
Toplum: İngiliz kökenli (%40), Fransız kökenli (%25), Alman kökenli (%3), yerli halk (%4), ve İtalyan, Ukrayna, Hollanda, Yunan, Polonya ve Çin kökenli azınlıklar bulunmaktadır.
Konuşulan Diller : İngilizce, Fransızca ve 53 yerel dil Dinler : Nüfus, büyük ölçüde Katolik ve Protestandır, dünyanın başlıca dinlerine mensup azınlıklar da mevcuttur. Resmi din Kanada hayatında önemli bir rol oynamaz. Yönetim biçimi : Meşruti monarşi ve demokratik bir parlamentosu olan federal devlet Başlıca Siyasi Partiler:
Liberal Party Bloc Quebecois Progressive Conservative Party New Democratic Party (NDP) Canadian Reform Conservative Alliance
İktidar partisi: Liberal Party
Başbakan: Jean Chrétien Ekonomik Profil
GSMH: 721 milyar dolar (ABD)
Kişi ba. düşen milli gelir: 25,000 ABD doları
Yıllık büyüme: 1.4%
Enflasyon: 1.4%
Başlıca ürünler/ sanayiler: Tarım, mineraller, doğal gaz, yağ, hidroelektrik, orman ürünleri ve motorlu araçlar.
Başlıca ticaret ortakları: ABD, Japonya, İngiltere, Almanya ve Güney Kore.
|
Yunus YILMAZ (19/07/2005)
|
 |
|
|
t.j.
Üye

Turkey
İleti 563 |
İletim - 03/12/2006 : 14:44:28
|
| SøulfLy çok sağol ama pek yardımcı olamadın, ben sadece yeme-içme, giyinme, yerleşim özelliklerini istiyorum. |
 |
|
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 04/12/2006 : 00:46:48
|
hım ben kandaya taşınmayı düşünüyorum yakın bi gelecekte(inş olur) kanada hakkında baya bi arştırmam oldu.sana vereceğim sitede sorularına yanıt bulabilrsin. http://www.kanadainfo.com
|
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 04/12/2006 : 01:33:06
|
| Böyle ödev yapılmaz. Önce oturup araştırılacak, ben bunları buldum ama yeterli gelmedi biraz daha detaylı bilgi bulmak istiyorum diye nazikçe istenecek. Yoksa google linki verir geçerim. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
|
batuhanus
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1055 |
İletim - 04/12/2006 : 16:01:39
|
alıntı: Avaris tarafından yazılan:
Böyle ödev yapılmaz. Önce oturup araştırılacak, ben bunları buldum ama yeterli gelmedi biraz daha detaylı bilgi bulmak istiyorum diye nazikçe istenecek. Yoksa google linki verir geçerim.
Arkadaş işin kolayını bulumuş:P İşin felsefesini takmıyor. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|