|
Yazar |
Konu  |
asturmancı
Üye
    

İleti 53 |
İletim - 24/09/2006 : 13:28:44
|
Bilmece bilen varmı?Bilenler benimle paylaşabilirmi?
örnek:adamın başına küçük bi taş düşmüş ve adam ölmüş.neden?
cevap:çünkü ummadığın taş baş yarar.
cevaplarınızı bekliyorum. |
İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR |
|
baby_face
Üye
    

Turkey
İleti 19 |
İletim - 24/09/2006 : 15:28:47
|
bence öyle yapma sadece sorunu sor ve herkes kendi fikrini söylesin daha sonra cvbı yazarsın:)ve sorunun cvbını da söylemişsin bi daha niye cvplarınınzı bekliyorum yazdınki?? |
 |
|
asturmancı
Üye
    

İleti 53 |
İletim - 24/09/2006 : 19:55:45
|
okey de ben o soruyu örnek olarak verdim.sizde soruyu cevaplamıcaksınız ki.sadece bi bilmece söyliyceksiniz tabi cevaplı bende cevaplarınızı bekliyorumu neden yazdım çünkü yani sizin bilmecelerinizi bekliyorum anlamında.ginede senin dediğin gibi bi ara bi soru yazcam herkes bulcak yalnız bidaki sorumda! |
İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR |
 |
|
Uruk-Hai
Seçkin Üye
    
Turkey
İleti 1693 |
İletim - 24/09/2006 : 20:07:03
|
Pekela, bir bilmece benden :),
-Cresthill Şatosu Cinayeti-
Cresthill Şatosunun sahibi dük Hosting Verlinger şatonun kütüphanesinde ölü bulunmuştur. Adli otopsi Dük'ün çok kuvvetli bir toksin olan akonitin enjekte edilerek öldürüldüğünü gösterdi. Olaya Sherlock Holmes el koydu. Cinayet saatinde evde Dük'ün özel sekreteri olan genç bir bayan, yaşlı bir uşak ve genç bir arabacı vardı. Hiçbiri şatoya bir yabancı girdiğini görmemişti. Uşak ertesi sabah arabacının çöp sepetinde bir kağıt bulmuştu, kağıtta 11 haneli garip bir sayı yazıyordu "39277651489" kasa açılarak içindeki herşey çalındığından katilin şifreyi bulan birisi olduğu kesindi. Şifre numarasını yalnız Dük biliyordu. Ancak Dük bir gün sekreteriyle konuşurken ağzından şunu kaçırmıştı. "9 benim uğurlu sayımdır, şifremi hergün değiştirir ve her basamağı 9 olan iki sayının çarpımı olarak seçerim (mesela 999x9= 8991) Arabacı cinayet saatinde odasında uyuduğunu söylüyordu ve tanığı yoktu. Scotland Yard arabacıyı çöp sepetinde şifreyi andırır sayılar bulunduğu için tutuklamak üzereyken Holmes araya girdi ve söylediği bir cümle üzerine arabacıyı serbest bıraktılar. Holmes neyi anladı?
|
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Gazi M. Kemal ATATÜRK |
 |
|
asturmancı
Üye
    

İleti 53 |
İletim - 24/09/2006 : 20:14:18
|
neyi anladı yaw tuhaf? |
İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR |
 |
|
Uruk-Hai
Seçkin Üye
    
Turkey
İleti 1693 |
İletim - 24/09/2006 : 20:17:35
|
Arkadaşlar baştan söyleyim cevabı ben de bilmiyorum, çok ilginç geldi bana onun için sordum :). |
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Gazi M. Kemal ATATÜRK |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|