|
Yazar |
Konu  |
|
can_hektor
Üye

Turkey
İleti 16 |
İletim - 21/09/2006 : 18:09:54
|
arkadaşlar benim bilgisayara format atçam. xp pro. bana biraz yardımcı olurmusunuz. 
|
can |
|
sniper--
Üye

Turkey
İleti 108 |
İletim - 21/09/2006 : 21:40:30
|
bilgisayarının yanında cd verildiyse onlarla yapılabilir. |
 |
|
fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515 |
İletim - 22/09/2006 : 09:45:00
|
Format atmayı öğretelim de, bu format atmayla bitmiyor ama, bunun; ekran kartı sürücüsü var, ses sürücüsü var, dongle varsa o'nun sürücüsü var, tv kartı cart curt, programlar, ADSL modemin USB ise o'nun kurulumu var altından kalkamıcaksan bulaşma derim. Ama yine de anlatayim sana, belki başkaları da yararlanır.
1- Bilgisayarı yeniden başladıp "DELETE" ve "F2" devamlı basarak BIOS'a gir. Boot Device'den CD-Rom veya CD-re artık neyse o'nu birinci sıradan gösterip (First Boot Device yazar genelde)F10 "y" enter'a bas. Tabi bunu yapman için Bios'u bilmen gerek, bilmiyorsan hiç bulaşma derim.
2- Xp'i koyup bilgisayarı yeniden başlattıkdan sonra; açılışta çıkan; "CD'den yüklemek için bir tuşa basın" yazısını gördükden sonra enter'a bas.
3- "Windows Kur" ekranı çıkacaktır, altta, ön yüklemeyi bekleyeceksin.
4- Çıkan yeni sayfada *Windows XP'i kurmak için enter'a basınız yazısı var, enter' basıp sayfayı geç.
5- Ürün sözleşmesi çıkacaktır, (oku istersen ) F8'a basıp kabul et.
6- Bir önce ki Windows sürümünü bulur, C: windows falan diye, ESC'e basıp sayfayı geç. Ondan sonra C: ve D:(genelde D olur, tabi HDD'in labellere ayrılmadıysa, yoksa sadece C: çıkar.) sürücüleri çıkar, C: sürücüsünü seçip Enter'a bas, sonra -C'ye bas(kur'a devam et)
7- Sonra dosya sistem türünü seç; NTFS'i tavsiye ediyorum. En üste gelip NTFS'i seçip, Enter'a bas. Çıkan sayfadan F'e bas. Format'ı atmış oldun.
8- Bu yukarda gerçekleştirdiğin yükleme bittikten sonra bilgisayar yeniden başlıcaktır. CD'den yüklemen için bir tuşa basın yazısı çıkınca basma sakın, sonra Windows Boot Screen'ı geçtikden sonra 39'dan dakikadan itibaren yüklemeye başlıcaktır.
9- 33. dakikaya gelince, Bölge ve Dil seçenekleri çıkar ileri deyip geç, sonra bilgisayara ad ver oraya fatih yaz :)(şaka), ileri deyip ürün anahtarı gir genelde kasanın yanına yapıştırırlar(kopya değilse tabi) sonra yine ileri.
10- 30. dakikaya yaklaşırken, ağ bağlantısı ile ilgili bir yazı çıkar ileri deyip geç onları.
İşte bu kadar. |
 |
|
can_hektor
Üye

Turkey
İleti 16 |
İletim - 22/09/2006 : 19:55:08
|
saol
|
can |