AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Online Oyunlar
 Kurulum Gerektiren Online Oyunlar Genel
 Böyle oyun ne duyuldu ne görüldü
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

qlas1x
Üye



Saint Barthelemy
İleti 6

İletim - 15/09/2006 :  12:05:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Online MMORPG "Entropia Universe" türünde bir ilke imza atarak, üyelerine oyun içerisinde kazanılan paranın gerçek paraya dönüştürülmesini sağlayan ATM kartları sunmaya başladı. Oyun içerisinde kazanılan PED'ler (Project Entropia Dollar) belirlenmiş bir kur ile (10PED = 1$ USD) oyuncuların ATM'den oyun içerisinde kazandıkları sanal parayı gerçeğe dönüştürmesi mümkün hale getirilmiş. Oyunun yapımcıları yapıma gerçek dünya ile bağlantısı bulanan ikincil bir gerçeklik boyutu oluşturmak amacıyla bu tür bir uygulamaya gidildiğini ve sistemin kullanılabilir hale gelmesi, hileler ve illegal tehlikelerden mümkün olduğunca korunması için büyük kaynaklarla çalışıldığını belirtiyor. Firma İsviçre'de devletle, bankacılık ve vergi kurumlarıyla uzun bir çalışma sonucunda bu özelliği oyunlarına eklediğini vurguluyor.





Halen 400.000'in üzerinde oyuncusu bulunan yapımın ekonomi sistemi içerisinde yıllık 165 milyon dolar dolaşmakta. Firma örnek olarak PED sisteminden yararlanan oyunculardan NeverDie takma ismini kullanan Jon Jacobs'un oyun içerisinde sanal bir uzay istasyonu resort'u işeterek bir ayda 12.000$ (gerçek para) kazanmasını gösteriyor. Oyuncu ise konu hakkında şunları söylüyor: "İnsanlar benim resort'uma gelip avlanıyorlar ve karşılığında bana oyun içerisinde ödedikleri parayla gerçek dünyada gidip nefis bir akşam yemeği yiyebiliyorum. Bu mükemmel bir duygu." Oyun içierisindeki para biriminden USD üzerinden yapılan ödemeler güvenlik nedeniyle kontrollü bir biçimde gecikmeli gerçekleşiyor.

Öyle görünüyorki Multiplayer Online oyunlar sanal gerçekliğe yaklaşmak için her gün yeni fikirlerini hayata geçiriyor. Kuşkusuz bunun olumsuz ve olumlu sonuçları önümüzdeki yıllarda gündem maddelerimizden birini oluşturacak.
yorumlarınızı bekliyorum
adres isteyenlere www.entropiauniverse.com

ssss

ads
Üye



Turkey
İleti 84

İletim - 15/09/2006 :  12:33:18  Bilgileri Göster  ads'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ads için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
sen oynuyon mu :)
benim gözum tutmadı siteyı dowland felan dıyo :)
Sayfanın En Üstüne Git

qlas1x
Üye



Saint Barthelemy
İleti 6

İletim - 15/09/2006 :  12:38:45  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ben şu an indiriyorum önce küçük bi installer indiriyosun ardından oyunu ordan indiriyo az kaldı bende

ssss
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000