AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Türkçemizi Koruyalım!!!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 8

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 28/08/2006 :  18:30:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
|KRONDOR|yanlışlarımı düzelttiğin için sağ ol :=). Daha dikkatli olmaya çalışacağım... Artı merula alba yakında meslektaş olacağız. Beni de o kategoriye koy lütfen lütfen...

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

Karakartal312
Üye

Turkey
İleti 296

İletim - 28/08/2006 :  20:29:42  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Merula Alba aydınlattığın için sağ ol. Genellikle yazılarıma dikkat ederim ama bunu bilmiyordum. Neyse soru edatı olan mı (mi,mu,mü) nün kendisinden önceki sözcükten ayrı yazıldığını öğrendim. Gerçi 10 puanım da gitti ama neyse artık başka sınavlarda telafi ederiz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 28/08/2006 :  21:16:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
@HASS000;
Bizler 7 yıl İngilizce gördük, şimdiki nesil ise lise hazırlıkla birlikte 4 yıl. Başarısız olmalarının sebebinin dili öğrenme süresinin bizimkine nazaran 3 yıl az olması olduğunu düşünüyorum. Tabii ki yabancı dil küçük yaşta daha kolay öğreniliyor. Ben buna karşı çıkmıyorum. Sadece kendi dillerine zarar verdiğini düşünüyorum. Anaokullarındaki çocuklara yabancı dil öğretilmesine karşıyım. Evet, senin de dediğin gibi kültürel yozlaşmadan da kaynaklanıyor. Yarım yamalak öğrendikleri kendi dilleri ve yabancı dili karmakarışık hâle getirip konuşmuyorlar mı bu "ciks ve tiki" gençleri? Bizim gibi, 7 yıl yabancı dil eğitimi görmüş kaç kişi (11–17 yaş arası) mensuptur sizce bu tikilere? Peki, bizden farklı bir lehçe konuşmayan Kıbrıs halkı, neden Türkçeyi bozuk konuşuyor? "ağız" özellikleri", aksan demeyin lütfen. Konuşmakta güçlük çekiyorlar. Çünkü %90'ı iyi derecede yabancı dil biliyor. Tek başına kültürel yozlaşmanın bu duruma etkisi olduğuna katılmıyorum. Hepsi birbirine zincirlenmiş şekilde etkili bu tikilerin ortaya çıkmasında.

@inter_23;
Koydum hadi seni o kategoriye. Yalnız dikkatli ol. Türkçe öğretmeni olmak üzere olman, yanlışlıkla bile olsa, yaptığın yazım hatalarının sürekli birileri tarafından düzeltilmesi demek. Bak, Karakartal312, yanlış yazdığım şeyi düzelttiğini zannederken, benim yazdığım iletiden yaptığı alıntının içine neyi dahil etmiş: " Türkçe öğretmeni olan benim, siz değilsiniz ki! Bana ne, bana ne, ben düzeltmek istiyorum!" Şunu der gibi: "Türkçe öğretmenisin; ama yanlış yapmışsın. Seni seni! Yakaladım işte!"

@DeatH_SoldieR;
Anlaşılmıyormuş demek ki hâla "varmış" kelimesini "var mış" olarak yanlış yazıyorsun. Feci yakalarım. Senden de gitti 10 puan.

- How many did you fall in love before me?
- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

-eL_Niño-
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1802

İletim - 28/08/2006 :  22:00:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
vallahi billahi o kelimeyi doğru biliyordum ama sizin gibi değerli bir büyüğümün ve mesleğini başarıyla icra eden bir üstadın karşısında hata yapmışım mazur görün efenim
ne yağ yaktım ama be, marketlerde yağ fiyatı artacak benim yüzümden

bLa bLa...
DeatH_SoldieR (M.Ö) || -eL Niño- (M.S)

Tüm umudunuzu kaybetmek özgürlüktür..
Sayfanın En Üstüne Git

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 28/08/2006 :  22:18:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
internet ve cep telefonlarında öyle katlediyorlar ki türkçeyi içim cız ediyor

slm,nbr,ii bunlar ne ya şu aradaki harfleri koysan yorulucan mı??

yani bir küfür var onun sonuna bile q koyuyorlar anlamadım gitti nasıl türkçe konuşuyorlarsa....

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 8 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000