AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Online Oyun Nasıl Yapılır?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/07/2010 :  10:43:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Biraz sakin olup teker teker yanıt ararsan sorularına iyi olur genç. :) Cevap gelecektir zaman içinde.
Sayfanın En Üstüne Git

bkkazaz
Yönetici

Turkey
İleti 582

İletim - 25/07/2010 :  11:09:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Öncelikle heyecanınız takdir edilesi. Çok sevindim.
Yalnız programcılık, heyecan yanında "sabır" da ister, ki belki de sahip olmanız gereken en önemli özellik sabırdır. Belki öylesinizdir ama yukarıdaki mesajların bolluğundan ben sanki biraz sabırsızmışsınız gibi algılıyorum. :)

PHP'ye kafayı taktiysanız, yapacak birşey yok. Benim tercihim ısrarla Microsoft ürünleri yönünde. Dolayısıyla PHP'ye giriş yaptığınız anda zaten benim yardım edebileceğim şeyler de sonlanmış olacak.

PHP ile ilgili ihtiyaç duyacağınız programlar ile ilgili linkleri aşağıda veriyorum.

Apache Web Server: www.apache.org
PHP: www.php.net
MySQL: www.mysql.org

Bu noktadan sonra yapmanız gereken, eğitim kaynakları araştırmanız. Dediğim gibi, Türkçe kaynak bilmem. Ama google, programcılıkta ilk günlerinizde de (eğer sabredip dayanabilirseniz) programcılıkta 10. senenizde de en büyük yardımcınız olacak.

Aşağıdaki aramalarla oldukça fazla sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum:

PHP Programlama
PHP nasıl yapılır
PHP eğitimi
Örnek PHP uygulaması

PHP tutorial
How to program in php
Sample PHP application
Online PHP training

Kurulum aşamasında sorun yaşamamanızı dilerim... Microsoft'ta (çok şükür ki) neredeyse hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç sorun yaşanmaz kurulum ve entegrasyon sırasında. Sevmeyenler utansın :)

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/07/2010 :  11:21:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Çok yararlı paylaşımlar oluyor burada, ne hoş. :) Elinize sağlık. ASP ve ASP.NET ve PHP için tonlarca kitap da var piyasada, dünyanın parasına satılıyor.
Sayfanın En Üstüne Git

online_genc
Üye

Turkey
İleti 34

İletim - 25/07/2010 :  12:52:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
öncelikle teşekkürler bana yardımcı oldugunuz için
Eger Microsoft ürünlerinde bana daha iyi yardımcı olabilicekseniz
oda olur ama sizin kararnıza güveniyorum benim yapacam ista hangisi daha faydalı olursa onu kullanmak isterim
Programlar acısında site olarak yardımcı olrum demistiniz siz hagisinin daha yaralı olacagını düsünüyorsanız o yolda bana yardımcı olursanız sevinirim
tekrar dan bana yardımcı oldugunuz icin teskürler :)
Sayfanın En Üstüne Git

bkkazaz
Yönetici

Turkey
İleti 582

İletim - 25/07/2010 :  13:28:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence ASP.NET ile PHP arasında, yetenek olarak fark yok. Dediğim gibi zevk meselesi. Ben ASP.NET ile geliştirmeyi çok daha rahat buluyorum.

Tavsiyem www.asp.net sitesi ile iyi bir dost olmanız. Bir sürü eğitim var, kimisi yazılı (anlatım + örnek kod şeklinde) kimisi de direkt video.

http://www.asp.net/get-started sayfasında, sıfırdan itibaren herşeyi anlatıyorlar. Kurulum ile başlayıp, ilk programınızı yapma noktasına doğru ilerliyorsunuz. Ardından daha ileri seviyeler var.

Bence İngilizce'niz orta seviyeyse, bu linkler size fazla fazla yardımcı olacaktır. Önümüzdeki birkaç günü buralarda dolaşarak harcayın derim. Ha bu arada, bugünden yarına Travian gibi birşey çıkarmayı beklemeyin. Hergün uğraşsanız, belki 1 belki 2 senenizi alacak. Belki daha fazla. İşin sonunda da, bu kadar emeğe rağmen hiç tutulmama riski var.

Tüm bunları göze alarak, sabırla ve azimle bu işe girişin. ASP.NET cephesinde kaldığınız sürece, elimden geldiğince yardımcı olurum ben...

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000