Linux açık tabanlı bir işletim sistemidir. yani programcılıktan anlayan herkez linuxun ıcığını çıcığını çıkarmaya kalkışabilir haliyle gelmiş geçmiş 10 tane windows gösterebiliyorsan işteyen kafasına göre değiştirebildiğine göre sayılamayacak kadar linux var demektir. Çok iyi bilinen 10 tane kadar linux çeşidi var. öncelikle linux kullanacağım diyen adam kesinlikle internet sahibi olmalıdır çünkü bu kadar geniş kullanıcı ve geliştirici potansiyeli olan bir işletim sistemi hergün yeni gelişmelere maruz kalabilmektedir. Asıl kaynağı unix olup (dos'a benzer bişey düşün) değişik Guiler (kullanıcı arayüzü) ile windows tadında kullanılabilmektedir. virüs neyim biraz zor bulaşır çünkü hiç bir aklı başında virüs yazan arkadaş milyonlarca çeşidi olan bir işletim sistemine virüs yazma uğraşına girmez (zaten windowsa virüs yazanlarda çokça gicikliğina yapıyor) windows ile yapılan hemen herşey bedava programlar ile yapılabilir. müzik dinlemek, film izlemek, yazı yazmak vs... ancak bu herşey bedava manasında değil. gerçekten iyi programlar paralı olup illada kullancam diye korsanınını arasan dahi bulmakta oldukça zorlanacağın aşıkardır. linux windows programlarını çalıştırmaz kendisi tamamen ayrı bir işletim sistemidir haliyle windows için olan yazılımların çöpe gidecektir buna oyunlarda dahildir. 2-3 sene öncesine kadar program kurmak için satırlarca kod yazmak dosya taşımak filan gerekiyordu ama neyseki bazı zeki arkadaşlar linux için setup.exe'yi icat ederek tek tıklama ile program kurma mucizesini linux ortamına taşımıştır :) kısaca linux kullanıcının zamanını yiyen bir işletim sistemi sürekli güncellemelere bakacaksın işe yarar program çıkmışmı bakacaksın... ayrıca windowstan daha hantal çalılıyor kendisi... en büyük artısı güvenliği. virüs, trojan vesaire gerçekten zor linux için bunun haricinde bedava :) eğer bir iş yeri bilgisayarı değilse pek bir yarar göremiyorum linux için. yinede sürekli birşeyler indirmek denemek bir yere kadar eğlenceli, ayrıca sistem göçmesi pek gerçekleşmiyor (donanımda sorun yoksa... oda başka bir dert windowsun bakmadan geçtiği hataları kurmaya çalıştığında sıralayıveriyor tabi böylece normalden yüksek windows göçme nedenini görüyorsun ama linuxu kuramıyorsun :S) neyse kısaca böyle bişi işte :D
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
squnet, belki forum kurallarımızı öğrenirsin de ona göre davranırsın dedim; ancak pek gelişme göremedim sende. Gereksiz mesajlarından dolayı üyeliğini kilitliyorum.
ya neden hep benim üyelğimi kilitliyosn.tmm bu göreviin analıyorum ama kilitleme ne olur.ya benim binelrce üye olduğum böle forum var.ama hiç böle bir sorunla karşılaşmadm.bu siteyi seivyorm.bu nedenle ne zamn kiltleseniz geneden üye olmak zorunda kalıyorum.ben yannızca ona hoşlanmayacağını söledm.bunda ne var yani.bu konuyu kullanıcılardn fikir almak için açmış belliki.sitenizde insanlarn kullanıcılıklarını kilitlerseniz insanlar sinirlenir ve bu siteye bir daha girmez.fakat ben giriom çünkü çok sewiom.ama herkes ben gibi deil.lütfen bi daha kullanıcılığımı kilitleme lütfennn !!!! :-(
Zevkten kilitlemiyorum; kurallara uygun olmayan mesajlar yazdığın için kilitlemek zorunda kalıyorum. Uygun davrandığın sürece üyeliğin kilitlenmez. Uzun süreli kalmak istiyorsan, biraz daha dikkat et kurallarımıza. Kurallarımız hakkında sormak istediğin soru olursa, mail adresimiz imzamda yazıyor; oradan ulaşabilirsin bize. Alakası olmayan konularda kişisel sorular sormayın lütfen (En azından Serbest Bölüm dışında kalan bölümlerde).