ben 15 yasındayım oyun yapmak ıcın baya cabalarım var ama su anda 1 mılımetre bile ilerleyemedim nedeni herkesin ayrı dilden konusması biri oyle diyo biri boyle diyo am neyse bunları gecelim
eger oyun yapmak istiyorsak tabiki birlik olmalıyız.fakat bizlerde birlik yok.neyse bunuda gecelim.
herkes 3d oyun yapmk istiyo cogu kinin aklından gecen futbol oyunları gibi oyunlar. bunları yapmak bizim icin hayal ama neden o kadar profosyonel olmasada neden olmasın onları yapanların bizlerden fazlası ne? neyse bunuda gecelim
simdi yapacagımız oyunların senaryolarını belirtelim en guzel olanı yapmaya calısalım.
2.olarak biri bize grafikleri hazırlayacak birini bulacagız
3. olarak oyunun 1.odasını baskası 2.odasını baskası 3.odasını baskası yapacak ve en sonunda birlestirecegiz.yani birlikte bisiler yapmıs olacagız + guzel bir oyuna sahip olacagız
benim senaryom 3d bir ucak hedefleri vurarak ilerleyecek ama hedefler bir ucak yada tank gibi seyler olacak. sen ucagı 2 vurusta oldurcen tankı 3 vurusta oldurcen. tank sana ates ettigi zaman senin 5 canın gidecek ucak seni vurdugunda 10 canın gidecek. ve hedefleri vurduktan sonra 2 levele gecilecek ora daha zor olacak.
yani benim senaryomdan yapılmıs cok var fakat bizde bir deneyelim
1. Patron oyun yapmını bilmeli. 2. Bu forumda böyle bir şey olamaz. Bunun için yeni bir forum açman lazım. 3. Buradaki herkez özgür olmanın peşinde. Kimse kimseye bağlı kalmadan birşeyler öğrenmeye çalışıyor. 4. Sen bir hayalperestsin.
1)oyun yapımını bilen patron buluruz 2)istediginiz yeni bir forumsa bundan kolay ne var ki ben 5tane forumum var 3)herkes oyun yapmak ıstedıgıne gore neden herkes bırlıkte olmasın 4)ben hıcde hayal perest degılım bunları yapanların bızlerden fazlasımı var onların 2 tane beynımı var yoksa bızımmı beynımız yok
Onların bizlerden fazlası değil bizlerden azı var. Başka meşguliyetleri de var. Ve oyun yapımı ciddi bir şey bu işleri internet üzerinden yapamazsın. Bunları yapanlarda çok iyi arkadaşlarıyla yapanlardır. Ordan burdan bulunanlarla bugüne kadar kimse birşey yapamadı. Yaptıysa hadi göster. Ufak bir oyun yapmak istiyorsan yanlız başına yap büyük bir oyun yapmak istiyorsanda para bul adam topla bakalım nasıl geliyorlar. Bu sitede bulamamanın diğer bir sebebi de bu forumda reklam yasağının ve paralı işlerin yasak olması. Reklam derken. hangi programın crack lisini nereden bulabileceklerini gösteremezsin mesela. Ya da kendi forumunun adresini direk mesaj olarak atamazsın. Ve karşına çıkan adamın diyeceği en fazla şey şudur:
- ben oyun yapımına çok meraklıyım. bir süredir "x" i kullanıyorum başlangıca göre biraz daha iyiyim.
- ben çok hevesliyim ama bişey bilmiyorum. eğer bir şeyler öğretirseniz....
- grafik konusunda iyiyimdir ps kullnabilirim. (adam gibi ps kullanıyorsa sana özelden kanıt atar) ama öyle birşey olmayacak.
- falan filan gider böyle.
Bak bu yazım yüzünden üyeliğim kilitlenmezse iyidir.