AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Online Oyunlar
 Kurulum Gerektirmeyen Online Oyunlar Genel
 World of War (Turkiye Nation'u)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 10

Apis_mellifica
Üye

Turkey
İleti 147

İletim - 06/11/2003 :  15:44:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyun hakkında açıklama;

Oyun Kings of Chaos'un kat kat gelişmişi ve günümüzde geçen versiyonu diyerek özetlenebilir. Teksler, sayfalar ve istatislikler üzerine bir devlet similasyonu. Bir devletimiz var ve nüfus, ekonomi, bilimsel gelişim, politika, ordumuz ve bunların herbirinin kendi alt başlıkları... Hepsi elimize bakıyor.
İmar alanlarının dağılımı yada ordumuzdaki savaş uçaklarının tiplerini oyunda belirleyebiliyorsunuz. Oyun oldukça ayrıntılı olmakla karışık değil. Zaten buradan takınılan kısımlarda yardımcı olmaya çalışacağız.

Bu toplu savaş oyununda "Turkiye" Nation'unu kurarak amacımız Türkiyenin adının duyrulmasını ve Türk oyuncular arasında yardımlaşmadır. (Türkiye Cumhuriyeti Devleti dememizin sebebi, oyuna dahil olan ülkelerin federal bir yapıya sahip olması, bunun üniter devlet anlayışımızla uyum göstrememesi ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devletini, adını kullanarak resmi olarak temsil etme yetkimizin bulunmayışıdır)

Oyunun sayfasına gidildiğinde Kayıt yaptırıldıktan sonra, sol taraftaki menüden Play seçilmektedir. Açılan Server listesinde en üstteki seçilecektir. Oyun menüsüne girildiğinde sol altta Nation başlığı altında Ministry dan Turkiye bulunacaktır.

Nation şifremiz; ata

15.11.1984 tarih ve 3080 sayılı "5.5.1972 tarih ve 1587 sayılı Nüfus Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Madde ve Fıkralar Eklenmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun"

Apis_mellifica
Üye

Turkey
İleti 147

İletim - 06/11/2003 :  15:45:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyunu biraz açıklayalım.

İlk olarak Turn sistemini anlatayım. Oyunda her on dakikada bir 1 turn kazanırsınız ve en fazla 300 turn biriktirebilirsiniz.

Her hamlenizde (Savaştıkça, yeni bina inşa ettikçe vs) turn harcarsınız.

İlk başta 100 boş alanınız vardır. Build kısmına gelerek 6 çeşit yapı yaptırabilirsiniz. Her 5 yapı size 1 turn'e mal olacaktır. Bu yapıları tanıyalım;
Farming zone (Can boğazdan gelir; halk ve ordu beslenmelidir vs vs), Residential Zones (Bu nüfus artışımızı belirler, konutlar da diyebiliriz), Commercial Zones (Ticaret alanlarınız. Bu yapılar size para olarak dönecektir),
Industrial Zones (Bunlar fabrika alanlarınız. Her turn harcadığınıza bu alanların oranı kadar silah üretilir. Her turn ürettiğiniz silah türlerinin oranınıda oranınıda (Yüzde bilmem kaç tank, bilmem kaç tank, bilmem kaç asker fln kısmını)"State Setup" kısmından ayarlayabilirsiniz). Bu arada burada anlatmam gereken birşey daha var. Turkiye Devletinin altında yer almaya başladığınızda ürettiğiniz silahların (Satın aldığını değil, sadece turn başına ürettiğiniz) 4 te birini Türkiye Devleti (Turkey Nation) ordusuna bağışlarsınız. Bu silahlarla ortak bir ordu kurulur ve bu orduyu kendi savaşlarınızda yardıma çağırabilirsiniz,
Construction Sites (Bunu bende anlamadım),
Science Facilities: Turn başına üretilen bilim puanını belirler.

Bunların oranını ayarlayarak oyuna başlayalım...
Bu arada Overwiev kısmındanda Food üretimini ve giderinide dikkat edelim tabi...

Oyunda yine çok kullanacağımız iki link'i inceleyerek turumuza devam edelim;

Black Market ve Public market.
İlki karaborsa. Her türlü silahı yada yiyeceği her an buradan biraz tuzlu bir fiyata alabiliriz. Bunu tercih etmeyin.

İkincisini ise yasal ticaret olarak açıklayabiliriz. Burada mallar ucuzdur fakat çoğu zaman mal bulunmaz. Çünkü buradaki satış oyuncuların paraya sıkıştıkları zaman ellerindeki malları satışa çıkardıkları yerdir. Genelde Jetler, askerler ve Tanklar burada satışa sunulur. O yüzden State Setup kısmından bu üç tür silahın üretim yüzdelerini düşürebilirsiniz, diğer tip silahlar (Bombardiman uçakları, savaş gemileri vs) pek piyasada yok. Ama Jetler, tanklar ve piyadeler buradan oldukça uygun fiyata satın alınabilir.

War başlığı altında göreceğiniz iki linkte hayati öneme sahiptir; Bunlar GDN (C&C deki GDIlar denebilir bunlara, yada günümüzdeki birleşmiş devletler) ve TDN (NOD lar yada teröristler birliği). Oyuna başlar başlamaz GDN'e üye olmanız çok önemli. Oyundaki oyuncuların çoğu GDN üyesi ve buraya üye olduğunuzda sizden iki kat kuvvetli ülkeler (Network puanı sizin iki katı olan ülkeler) size saldıramaz. Sizde ilk gelişiminizi rahatlıkla tamamlarsınız. Tabii sizde sizden yarı yarıya güçlü devletlere saldıramazsınız.Ekonomi başlığı altında iki link biraz karışıktır. Bunlar Cash ve Research.

Cash seçeneğini anlatalım;

Mesela turn başına 100$ geliriniz var. Tolam Turn sayını 200 ve bu seçeneğe 10 turn yatırırsanız; elinize 1750 $ bir para geçer ve 190 turn'ünüz kalır. %75 para bonusu sağlar yani

Research de de aynı durum. Yatırdığınız kadar turn siz %75 Science bonusu verir...

15.11.1984 tarih ve 3080 sayılı "5.5.1972 tarih ve 1587 sayılı Nüfus Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Madde ve Fıkralar Eklenmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun"
Sayfanın En Üstüne Git

Death Summoner
Seçkin Üye

Turkey
İleti 160

İletim - 08/11/2003 :  11:36:28  Bilgileri Göster  Death Summoner için bir ICQ İletisi Gönder  Death Summoner'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
ben varım
sitenin tam adresi ne?

DeathSummoner
Sayfanın En Üstüne Git

Death Summoner
Seçkin Üye

Turkey
İleti 160

İletim - 08/11/2003 :  13:33:40  Bilgileri Göster  Death Summoner için bir ICQ İletisi Gönder  Death Summoner'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
siteyi buldum.. Constructions Sites ın ne işe yaradığını anladım: Bir turn de yababileceğin bina potansiyelini artırıyor.. Ya elimde birikmiş olan Scince ı nasıl kullanırım??

DeathSummoner
Sayfanın En Üstüne Git

Apis_mellifica
Üye

Turkey
İleti 147

İletim - 08/11/2003 :  22:50:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bizde onu anlamaya çalışıyoruz. Nation'a yatırabilsek orada teknoloji çok işe yarıyor ama aktaramıyoruz. Sürekli para ile Science puanı almak gerekiyor Nation için. Bireysel olarak Science puanlarımızı kullanmanın yolunu bilmiyoruz...

Sayfanın En Üstüne Git

Death Summoner
Seçkin Üye

Turkey
İleti 160

İletim - 09/11/2003 :  13:28:33  Bilgileri Göster  Death Summoner için bir ICQ İletisi Gönder  Death Summoner'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
nation için alınca ne oluyor

DeathSummoner
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 10 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000