AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Oyunlarda bilgisayarın "reset" atması...
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/06/2006 :  14:01:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Şimdi bir ipucu daha elde ettim. Sistemdeki "Başlangıç ve Kurtarma" ayarlarında Sistem Hatası durumunda otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldırdım ve bu sefer oyunda çat diye mavi ekran geldi. Mavi ekranın görüntüsünü almam mümkün değil ancak şöyle birşeyler diyordu. Windows oluşan sistem hatasından dolayı durduruldu (ya da kapatıldı). Windows'a geri dönemezsiniz (Burası Kadıköy burdan çıkış yok :P :)) Oluşan hatanın olası nedenlerini yazmış, yok sürücü donanım falan birşeyler... Isınma olsa mavi ekran vermez diye düşündüm, ve aklıma 8x'lik ekran kartının 4x'te çalıştığı geldi. Sanırım bu neden olabilir. Şu hatanın resmini bir şekilde çekeyim de göstereyim.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/06/2006 :  14:26:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Evet çektim resmini buyrun (biraz parladı ama okunuyor)

http://img72.imageshack.us/img72/8724/photo021514yy.jpg
Sayfanın En Üstüne Git

scorpionfa
Seçkin Üye



Turkey
İleti 585

İletim - 25/06/2006 :  14:53:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Isınma yok. O halde sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsin. Ama benim tavsiyem şu:

Pc ye format atmayı denedin mi?
Bende de bir ara aynı sorun meydana gelmişti. Fakat resetlenmeden çok tuhaf hareketler sergiliyordu. Mesela cd sürücü de cd varken ve içeriğini görüntüleyen bir pencere açıkken cd yi çıkratırsam, explorer kapanıyordu. Yeniden açmaya kalktığımda bazı noktalarda hatalarla karşılaşıyordum. Bazende böyle mavi ekran çıkıyordu. Nedeni şu olabilir. Pc ye uzun süredir format atmıyorsanız, üst üste yüklediğiniz pek çok program, oyun, sürücü ler bir süre sonra pc yi tıkatıyor. Sen ne kadar "ben hepsini düzenli siliyorum, sürücüleri kaldırıyorum ve yüklüyorum, pc m çok temiz" dersen de yine de XP saolsun bir yerlerde bu eski şeyleri saklıyor ve kullanmaya çalışıyor. Bir format her şeyi hallediyor.
Format at ve yeni sürücülerle yeniden sistemi kur.

HL2 Stats:
http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730

TF2 Stats:
http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 25/06/2006 :  15:26:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Formattan önce oyun yüklü olmadığı için bilmiyorum doğrusu :) Ama haftaya XP SP 2'li temiz bir format atacağım, düzgün ve en son sürücüler yükleyip tekrar kontrol edeceğim.
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 25/06/2006 :  19:40:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Eh format %90 başarılı bir çözüm(!) yöntemidir ama burada sorun formattan öte de olabilir. Gerçi büyük olasılıkla sürücü temelli gibi duruyor. Ekran kartının sürücülerini bir sıfırlasan iyi olabilir. Güncelleme değil. Kaldırıp, yeniden kurmak.

Ram ile ilgili bir probleme de işaret ediyor olabilir diyeceğim ama oyun dışında da kendini gösterirdi sanırım. Bir de aynı oyunlarda, aynı yerde mi oluyor problem, bu da önemli. Aynı ise oyunla ilgili bir uyumsuzlukta aramak da gerekebilir.

Ama yine de ekran kartı kaynaklı veya sürücüleri ile ilgili bir probleme benziyor.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000