|
Yazar |
Konu  |
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 25/06/2006 : 14:01:11
|
Şimdi bir ipucu daha elde ettim. Sistemdeki "Başlangıç ve Kurtarma" ayarlarında Sistem Hatası durumunda otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldırdım ve bu sefer oyunda çat diye mavi ekran geldi. Mavi ekranın görüntüsünü almam mümkün değil ancak şöyle birşeyler diyordu. Windows oluşan sistem hatasından dolayı durduruldu (ya da kapatıldı). Windows'a geri dönemezsiniz (Burası Kadıköy burdan çıkış yok :P :)) Oluşan hatanın olası nedenlerini yazmış, yok sürücü donanım falan birşeyler... Isınma olsa mavi ekran vermez diye düşündüm, ve aklıma 8x'lik ekran kartının 4x'te çalıştığı geldi. Sanırım bu neden olabilir. Şu hatanın resmini bir şekilde çekeyim de göstereyim. |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 25/06/2006 : 14:53:44
|
Isınma yok. O halde sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsin. Ama benim tavsiyem şu:
Pc ye format atmayı denedin mi? Bende de bir ara aynı sorun meydana gelmişti. Fakat resetlenmeden çok tuhaf hareketler sergiliyordu. Mesela cd sürücü de cd varken ve içeriğini görüntüleyen bir pencere açıkken cd yi çıkratırsam, explorer kapanıyordu. Yeniden açmaya kalktığımda bazı noktalarda hatalarla karşılaşıyordum. Bazende böyle mavi ekran çıkıyordu. Nedeni şu olabilir. Pc ye uzun süredir format atmıyorsanız, üst üste yüklediğiniz pek çok program, oyun, sürücü ler bir süre sonra pc yi tıkatıyor. Sen ne kadar "ben hepsini düzenli siliyorum, sürücüleri kaldırıyorum ve yüklüyorum, pc m çok temiz" dersen de yine de XP saolsun bir yerlerde bu eski şeyleri saklıyor ve kullanmaya çalışıyor. Bir format her şeyi hallediyor. Format at ve yeni sürücülerle yeniden sistemi kur. |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 25/06/2006 : 15:26:10
|
Formattan önce oyun yüklü olmadığı için bilmiyorum doğrusu :) Ama haftaya XP SP 2'li temiz bir format atacağım, düzgün ve en son sürücüler yükleyip tekrar kontrol edeceğim. |
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 25/06/2006 : 19:40:47
|
Eh format %90 başarılı bir çözüm(!) yöntemidir ama burada sorun formattan öte de olabilir. Gerçi büyük olasılıkla sürücü temelli gibi duruyor. Ekran kartının sürücülerini bir sıfırlasan iyi olabilir. Güncelleme değil. Kaldırıp, yeniden kurmak.
Ram ile ilgili bir probleme de işaret ediyor olabilir diyeceğim ama oyun dışında da kendini gösterirdi sanırım. Bir de aynı oyunlarda, aynı yerde mi oluyor problem, bu da önemli. Aynı ise oyunla ilgili bir uyumsuzlukta aramak da gerekebilir.
Ama yine de ekran kartı kaynaklı veya sürücüleri ile ilgili bir probleme benziyor. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|