|
Yazar |
Konu  |
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 06/06/2006 : 16:12:24
|
ne bu ya. her gün bakiyim diom hergün yeni bi kavga. ama hep belli başlı nedenlerden. ya biri gelir game makerda bi resmi deiştirip oyun yaptım der yada biri dierinin kullandığı oyun yapma yöntemine hakaret eder. yapıcaksanız taklit olmadan kendi oyununuzu yapın ve başkasının yaptığı yola saygıızlık etmeyin. sitede geçen olan kawgada iki tarafta haksızdı. (rapcinin suçu daha büyüktü) djbenim orda oyunun zart zurtunu deiştirip birilerine kakalamaya çalışıodu ama onu yapmaka bişi yane. rapçi çocuun bir anda o kdr hakaret etmeside yanlıştı. Bu sitede bi daha game maker kawgası yada hazır oyunun deiştirilmişini görürsem çıkıcam siteden |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 06/06/2006 : 16:37:53
|
Taklit etmek veya mevcut birşeyi değiştirmek çok da kötü değildir. Genelde programlamaya başlamak böyle olur. Elinizdekini değiştirirsiniz, sağını solunu kurcalarsınız. Nasıl çalıştığını anlarsınız. Neler yapabileceğinizi çözersiniz. Sonra zamanla kendiniz bunları daha farklı şekilde kullanmaya başlarsınız.
O yüzden bu işlere yeni başlayan birisinin hazır birşeyi değiştirmesi "kötü" değildir. Kendisi çıkıp da "şuradan biraz değiştirdim" diye söylemesi doğru olandır.
Game Maker konusuna gelince. Bunu kullanarak oyun yapmakla ilgili... Kullanmışlığım yok ama tahmin edebiliyorum sistemi. Profesyonel oyun yapmanız biraz zordur. Ama güzel bir araç. Programlamanın detayına girmeden mantığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Başlangıç için güzel yani.
Programlama dili öğrenin onunla yazın... konusunda da, biraz yavaş diyeceğim. Gördüklerimden Game Maker oyun yapmaya başlamak için iyi gözüküyor. C++ ile bir oyun yazabilmek için orta-ileri arası bir seviyede dili bilmeniz gerekir. Game Maker ile yapabildiğiniz oyunları yapabilmek için bile!
Neyse, hevesinizi kaybetmeyin. Başkalarının işlerini ufak değişiklikler ekleyerek "benim" havası da yaratmayın bu arada. Bu etik değildir. Diğerleri için de, insanların kafalarına vurarak eleştirmek yapıcı olmaktan uzaktır. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 06/06/2006 : 17:01:22
|
çok doğru söylüyon. Game makerda bi program olduğu için saygım war. Eskiden deiştirmiştim bişiler. Ama gereksiz hava yapmak isteseydim bende derdim al bunu ben yaptım diye. Ha bide o uyanıklara bi lafım daha war. Taklit edecekseniz bari 3d oyun taklit edin. Daha çok ses getiriyo |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 06/06/2006 : 19:02:39
|
Bence bir oyunu uretirken hava atmaktan ziyade, kendini tatmin etmelisin. Degistirmek konusuna katiliyorum, ben cogu programlama dilini o sekilde ogrendim. Suanda da perl ile yazdigim bir programa ara birim yazman gerektiginden, TK ogreniyorum. Oturup 10 tane kitap okusam ogrenemem kafam basmaz, ancak bir ornek gorursem cok rahatca anliyorum. Her insanin ogrenis sekli baskadir.
GameMaker'la profesyonel oyun yapmak.. cok cok zor bencede. Cunki bir oyun sadece kodlardan olusmuyor. Grafikler, ses efektleri, muzik, oyunun konusu, zorlugu, bolumleri gibi bir cok etken var. Cogu kimse yaptigi oyunlarda baska bir oyundan grafikleri/sesleri "odunc" aliyor. Binlerce Game Maker oyunundan sadece 3-5 tanesi original (kaliteli, profesyonel) olarak secildi Game Maker tayfasi tarafindan. (Tabii C yada VB de yaptigin oyunlarda da aynisi gecerli)
Bizim Turkiye'de islerin biraz geri kalmasinin sebebi, bence millet paylasimciliktan ziyade, on plana cikmaya calisiyor. Game Maker icin oturup onlarca saat kodlamadan sonra adam 3D motor yazmis. Cogu kimse, bunu kullanacak ve "ben yaptim" diyecek. Bunu bile bile, o adam neden onu oturup yaziyor? Zevkler, renkler misali... ilk basta dedigim gibi, bence once kendinizi tatmin edin. |
 |
|
keços
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 22/07/2006 : 22:06:59
|
herkes kendi aklından geleni yapa bilir.Bu başkalarını ilgilendirmez çünkü diğer kişi o kişiyi eleştirme hakkına sahip değildir.Ve bunu eleştiriyorsa birdaha ki oyununda kendinide eleştirsin dünyada her tür oyun var. |
 |
|
XxHaYaLeTxX
Üye

Turkey
İleti 205 |
İletim - 22/07/2006 : 23:51:12
|
buyur işte gamer91 sende kavga ortamı yaratıon eğer dediğin gibi taklitçiler gelip burda sana kızsalar yerden göğe kadar haklılar..(bende taklitçiyim bende yalan yok)bu işler bçle zaten game maker düzenlememiz için o oyunları yapıyor yoksa keyfinden değil hizmet sunmak için..! |
::::: Knight OnLine ::::: Server : Edana Nick : wwwAliGwww Level : 41 ::.. RaNGeR ..::
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|