AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 STRATEJİ OYUNU
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76

İletim - 08/05/2006 :  19:15:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Strateji oyunu yapmam için hangi program ya da programlama dilini kullanmam lazım? Lütfen söyleyin bildiğiniz ne varsa buraya yazın. tiberian sun, age of empires, generals, warcraft gibi birşeyler yapmak istiyorum.

aYDeDe
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 08/05/2006 :  21:14:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya arkadaşım tek başına ne zaman yapçan ya adamı hasta etme onları yüzlerce kişi yapıo tek başına biraz zor yaparsınama tabikide öle oyunlar için game maeker kullanacak değilsin tabiki C++..
Sayfanın En Üstüne Git

zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76

İletim - 08/05/2006 :  22:04:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya aYDeDe ben internette gezinirken tek bir kişinin yaptığı bir strateji oyunu görmüştüm. mobil savaş mıydı neydi neyse araçları hareket ettirip düşmanı yokediyordun güzel bir oyundu. ben de öyle bir oyun yapmak istiyorum resimler ve sesler hazır ama işte oyun yok nasıl yapcam oyunu ben onu soruyorum.
Sayfanın En Üstüne Git

Bellerophon
Üye

Turkey
İleti 44

İletim - 09/05/2006 :  03:43:28  Bilgileri Göster  Bellerophon'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
o dediğin oyunları yapmak çocuk oyuncağı değil!
c++ öğreneceksin, winapi öğreneceksin, directx kütüphanesini hatim edeceksin! ondan sonra basit oyunlardan başlayacaksın, tetris, tuğla kırma, mario tarzı oyunlar yapacaksın. yapay zeka kavramını öğreneceksin. grafik tasarım programlarını da öğreneceksin ya da grafik tasarımı 3d tasarımı fln yapan bir takım arkadaşı bulacaksın. daha sonra bir oyun motoru yazman gerekli(ki zaten ufak oyunlarda da yazmış olman icab eder). tabi bu oyun motoru senin oyunun tarzına bağlı olacak. mesela sen strateji istiyorsan, ki bu 3d olabilir, o zmn 3d bazlı bir oyun motoru yazman icab edecek...
yani bu özetleri toplarsan 10 yıldan aşağı bu iş olmaz! sana kolay gelsin :)
Sayfanın En Üstüne Git

aYDeDe
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 09/05/2006 :  14:07:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bak biraz daha iyi okursan Belerophon la benimki hemen hemen aynı tek başına çok uğraşırsın belkide yapamazsın ama çok kararlıysan Bellerophon a katılıyorum onları öğren ondan sonra yapalım de..
Saygılar..
Sayfanın En Üstüne Git

Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257

İletim - 10/05/2006 :  02:50:59  Bilgileri Göster  Dreamwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu konuda pek bilgin olmadigi icin, sana strateji tarz oyunlardan uzak dur derim.

ileride duzgun bir duzaye gelirsen bile, bir gruba katil derim, kendin ugrasma.. Strateji bence en zor kodlanacak oyundur, oyle her yerde hazir motor bulamazsin 3D gibi.. Yapay zeka olayi basli basina bir mesele... O yuzden yerinde olsam freecraft yada freeciv gibi gruplara katilirdim. Starcraft ve Civilization gibi oyunlari kodluyorlar ve kaynak koduda acik. Simdi onlari indirip degistirip, yaptim diyede deme bize :)
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000