Gecekonduda yaşayan iki insanın (Halit Akçatepe ve Tarık Akan)kan kanserinden ölmek üzere olan kardeşi "Kahraman" için son çabalarını konu alan film, 5. Adana Film Şenliği'nde En Başarılı 2. Film seçilmişti. ‘‘Canım Kardeşim’’ 1973 yılında Sinematek Dergisi'nin sinema yazarları -Tanju Akerson, Atilla Dorsay, Recep Ekicigil, Burçak Evren, Ali Gevgilili, Onat Kutlar, Giovanni Scognamillo, Kami Suveren- arasında düzenlediği ‘‘mevsimin en iyi 10 Türk filmi’’nden biri oldu.
Bugün bu filmi izlerken gözlerim doldu şahsen Türk sinemasının kült filmlerinden 1 tanesi olduğunu düşünüyorum... Filmin o duygusal müziğine ulaşmak isteyenlere link veririm tabi uygunsa
Bu film öyle değil dostum söyle o öğretmenine seyretsin bu filmi sende seyret o zaman görim ben seni ya da sen seyretme uzun süre etkisinden kurtulamazsın.
öğretmeninize benden slm söylersin :)) bu öyle bir film değil o kadar özgün bir senaryo ki sanki kendimi filmin içinde bir vatandaş olarak hissediyorum...ayrıca sana filmin sonunu izlemeni öneririm ;)bakalım gözyaşlarına hakim olabilecen mi