AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Dileklerinizi karşılaştırın...!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 23/04/2006 :  17:28:00  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar buguün 23 Nisan inernette Can Dündarın referansıyla bir siteye göz atıyordum. Burada Türkiyedeki bir çok çocukların hayata dair yaşama dair bir çok dilekleri vardı ve bu dilekler beni çok etkiledi sizle bunlardan bir kaç tanesini paylaşmak istiyorum.......

HAYDAR ALİ (9)
"Keşke hiç doğmasaydım"

Iğdır'dan yazan Haydar Ali en çok pilav severmiş. Toprak bir evde beş kardeşler. Genç odası takımı istiyor. Şu satırlar onun:
"Sizlere kafamda, suratımda ayaklarımda ve birçok yerimde çıkan mantar hastalığından bahsetmek istiyorum. Maddi durumumuz el vermediği için hastaneye gidemedim. Bu durum beni çok üzüyor ve sürekli ağlıyorum. Dışarıya çıkmak istemiyorum. Arkadaşlarım sürekli benimle alay ediyorlar. Doktor beni Erzurum'a sevk etti ama paramız olmadığı için gidemedik. Durumum gittikçe kötüleşiyor. Keşke dünyaya hiç gelmeseydim. Annemin psikolojik sorunları var. Fakirlik ailemizdeki herkesin dengesini bozdu. Almak istediğim hiçbir şeyi alamıyorum. Okula giderken arkadaşlarım gibi güzel elbiseler alamıyorum. Bir bisikletim olmasını çok isterdim. Yatağımız dahi yok. Halının üzerinde uyuyoruz."

ÖMER (11)
"Param olsa annemi doktora götürürüm"

Ömer Iğdırlı... 5 kardeşler: "Param olsa annemi doktora götürürüm. Ablamın dersaneye, babamın doktora gitmesini isterim. Bilgisayarımın olmasını isterim. Param olsaydı aileme kıyafet alırdım. Dersaneye giderdim. Nişanlı ablama çeyizlik halı alırdım."

ÖZGÜR (12)
"Parasızlık çok zor şey"

Bayburt'ta bir gecekondudan yazan ve yemeklerden köfteyi, oyunlardan misket oynamayı sevdiğini söyleyen Özgür şöyle yazmış: "Annem ve babam yaşlı ve rahatsız. Abim askerde. Bir kardeşim boş geziyor. Küçük abim rahatsız, ciğer ameliyatı oldu. Ben en küçüğüm. Abime çok üzülüyorum. Param olsa fakirlere yardım eder, işi olmayanlara iş verir, kendimize bir ev alırdım. Çünkü evimiz eski ve kendimize ait odalarımız yok. Bir bisikletimin ve kardeşlerimle birlikte kullanacağım bir bilgisayarımın olmasını isterdim. Annemin bir elektrikli süpürgesi olmasını isterdim. Babamın aylık geliri olmasını isterdim. Çünkü parasızlık çok zor bir şey."

NURCAN (14)
"Çok param olsa doktora giderdim"

Yozgatlı Nurcan beş kardeşiyle üç odalı ker*** bir evde yaşıyor. "En sevdiğin kahraman" sorusunu "Şehitlerimiz" diye yanıtlamış.
"En sevdiği yemek?":
"Allah ne verdiyse o..."
"En sevdiği çizgi film kahramanı?"
Yok, çünkü evde televizyon yok. O da onu istiyor zaten: "Öğrenciyim. Okula başlıksız geliyorum. Babamın parası olmadığı için bana para veremiyor. Abim gözlerinden rahatsız. Annemin ameliyat olması gerekiyor. Çok param olsaydı doktora giderdim. Bilgisayarım, bisikletim, kalem ve defterim olsun isterdim. Biri bana hediye verse bunun fotoğraf makinesi olmasını isterdim. Çok zengin olmayı isterdim. Devletin bize her ay 800 milyon vermesini isterdim. Ayakkabılarıma kışın sular doluyor. Buzdolabımız, televizyonumuz, telefonumuz yok. Bunların olmasını istiyorum."

SERKAN (10)
"Babam üzülmesin diye harçlık istemiyorum"

Serkan Adıyamanlı... En çok saklambaç oynamayı, çorbayı ve Süpermen'i seviyor. Üç kardeşler. En son fen bilgisi kitabını okumuş. "Evimizi zar zor geçindiren ve hamallık yapan bir babam var. Ayrı bir odam, çalışma masam ve bilgisayarım olmasını çok isterdim. Biz beş kişi bir odada yatıyoruz. Yerimiz çok dar, ders bile çalışamıyoruz. Öğretmenimin istediği test parasını bile götüremiyorum. Babam sabah gidiyor ve üzgün, yorgun bir şekilde eve dönüyor. Sinirleniyor; para kazanamadığı, bize bakamadığı için üzülüyor. Ben de babama bakınca çok üzülüyorum. Babam üzülmesin diye hiç harçlık istemiyorum. Biri bana bir hediye verse bunun bisiklet ve bilgisayar olmasını isterdim."

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !

mahur gözlüm
Üye

Turkey
İleti 3

İletim - 29/06/2006 :  10:49:35  Bilgileri Göster  mahur gözlüm için bir AOL İletisi Gönder  mahur gözlüm için bir ICQ İletisi Gönder  mahur gözlüm'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  mahur gözlüm için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
çok üzülüyorum böle durumlara düşünsenize istediğiniz hiç bişi olmuyo halının üzerinde 5 kardeş yatıyosunuz geçen yıl bizimde odamız yoktu.oturma odasındaki çekyatları açıp onlarda yatıyorduk ve kiradaydık.ama artık kendi evimiz var odamız var bilgisayarımız var hatta boş kalan odalar var eğer bu evi ortadan bölme imkanına ulaşsaydım evin yarısını bu evsiz barksız kalan suçsuz günahsız insanlara verirdim.

ağlama
sebebim olma gayrı
ağlama
olamam senden ayrı
ağlama
sil gözünün yaşını
ey MAHUR GÖZLÜM!!

!!!beNi kayBetMeyi seÇenİ beN kaZnmAk içiN uğrAşmAm!!

şafak sönmaz--ağlama
gülay--ellerini çekip benden
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 29/06/2006 :  11:44:11  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Hehe hele şükür yaw biri cevap yazdı duyarlı bir arkadaşımız. :) Gerçekten öyle ailemize okadar naz yapıyoruz belki basit bişey için şunu alın bunu alın diye ama bunu okuyunca okumaktan öte gerçek olduğunu görünce,bilince insanın içi burkuluyor.

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000