AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Türkiyede niye oyun yapılmıyor...
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 22/04/2006 :  23:50:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Türkiye de oyun yapılıyor...Ancak çok ve çok ve çok yetersiz...Zaten onlarca seçeneğimiz yok...Bide ben pusuda yabancı oyunlardan esintiler gordum...Senaryo olarak...Ayrıca türkiye de bu teknoloji warsa nıye kurtuluş savaşı oyunu yapmıyorlar...En azından senaryo bizim olur...Bana lütfen bunu açıklarmısınız arkadaslar...

TEŞEKKÜRLER ve SAYGILAR...

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 23/04/2006 :  02:52:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kurtuluş Savaşı hakkında oyun yapmak zor da ondan. Çünkü savaşta çok büyük dengesizlikler vardı. Bunu oyuna yansıtabilmek de zor bir iş. Eğer FPS oyunu yapılacaksa, bunu bir nebze gerçekleştirebilirler; ancak oyun tek kişi üzerine kurulur ve bir süre sonra büyük bir orduyla neredeyse tek başımıza savaşmaya başlarız. Eğer strateji oyunu yapılacaksa, düşman birimlerinden daha güçlü birimlere sahip olmamız gerekir (Daha az gelişmiş birimlere sahip olduğumuz halde); bu da oyunun gerçekçiliğini oldukça düşürür. Kısacası, Kurtuluş Savaşı'nı konu alan bir oyun yapmak imkansız değil; ama ayarları iyi yapmak ve dengeyi uygun bir şekilde kurmak için uzun uzun düşünmek gerekiyor.

Türkiye'de oyun sektörünün gelişmemiş olması da normal. Daha yeni yeni giriş yapıyoruz bu sektöre (Amiga zamanında bile Türk yapımı oyunlar vardı; ama sektörün durumu daha farklı şu an). Ek olarak, henüz yeterli maddi kaynak bulamıyor yapımcılar. Yabancı ülkelerde ciddi projeler için milyonlarca dolar ayrılırken, Türkiye'deki yapımcılar kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu da oyunların kalitesini düşürüyor doğal olarak. Bu nedenle birkaç sene daha beklememiz gerekiyor sağlam oyunlar görebilmemiz için (Görebilsek bile anca bir veya iki tane çıkar). Tabii bu süreçte bize düşen görev, gerçekten uğraşılarak yapılan oyunların orijinallerini alarak maddi yardımda bulunmak. Yoksa, "Biz neden oyun yapamıyoruz?" demeye devam ederiz.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 23/04/2006 :  10:05:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bir de vergiler yüksek olduğu için stüdyo falan açamıyorlar. bakın CryTek'e Almanya'da dünyadaki bir çok ödülü toplayan FarCrY'ı yaptılar ve kendi geliştirmiş oldukları grafik motoru süper ötesi(yeni oyun CrySis'in ekran görüntülerini gören herkes böyle der). adamlar ülkemizde de bir şey yapmak istiyoruz ama vergiler çok yüksek diyor her şey zamanla yani unreal tournament gibi klasikler yapmaya daha zaman var
Sayfanın En Üstüne Git

tolga1907
Üye

Turkey
İleti 293

İletim - 23/04/2006 :  11:28:38  Bilgileri Göster  tolga1907'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
arcHAng3L'ye katılıyorum.vergiler yüksek olduğu için stüdyo açamıyolar.türkiyeden sadece pusu,koridor gibi oyunlar çıkıyor.onlarda klasik olamıyorlar.zaten fiyatlarda açık.pusu gibi oyunlar diğier oyunların çeyreği fiyatına satılıyor.bunları da kesinlikle reklam olsun diye yazmıyorum
Sayfanın En Üstüne Git

dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213

İletim - 23/04/2006 :  14:45:52  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyun geliştirmek için gereken 2 temel gereksinim var. Birincisi para, ki bazı firmalar kolayca sağlayabilecekleri halde nedense yapmıyorlar (belki de sadece risk almak istemiyorlar, malum). Öteki ise genç ve bu konuda yetenekli beyinler. Çalışkan ve dinamik bir ekip oluşturulması ve bunların koordinasyonunun sağlanması çok önemli.

Bunları sağladıktan sonra öyle zor bişey de değil oyun yapımı. Yeterli para varsa hazır grafik ve fizik engineleri satın alınıp bunlarla oyun çok daha kolay yapılabilir. Hatta proje çok büyükse Havok motoru gibi profesyonel araçlar bile kullanılabilir.

Bundan sonra ise pazarlama kısmı kalıyor ki bu kısım biraz uğraştırabilir. O kadar duyarsız bir kullanıcı (oyuncu) kitlesine sahibiz ki Kurtuluş Savaşı temalı milli bir oyunu bile hiç düşünmeden korsan oynayabiliriz. Bu durumda da Türkiye'nin oyun sektörü hiç başlamadan bitmiş olur.

Ayrıca yurtdışında oyun yapmak her açıdan daha imkanlı. İnsanlar boş vakitlerinde bir araya gelip işletim sistemi bile yazabiliyorlar.

Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Sayfanın En Üstüne Git

mgs3_cengiz
Üye

Turkey
İleti 70

İletim - 04/05/2006 :  20:41:14  Bilgileri Göster  mgs3_cengiz'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
bu korsan olduktan son türkiye oyun yapsa isterse orjınalının fiyatı düşük olsun yine alırlar bu oyu sektöründe kalkınamaz türkiye
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000