Refah düzeyi ile zerre alakası yok. 3 kutu kola parasına sahaftan tonla ikinci el kitap alırsınız. Derdiniz okumak oldu da okuyacak kitap mı bulamadınız? Her şehirde bir halk kütüphanesi mutlaka vardır. Tamamen kültür ve alışkanlık meselesi.
bence tamamen sorun eğitim ve öğretim kurumlarının yetersiziği içinde büyüyen bizlerin bu sistem içine sıkışmasından kaynaklanıyor.yani kitap okuma bilinci bize yeterince verilememiş.
Bence tamamen kişinin kendisiyle alakalı.Bir insan içinden okumak gelmiyorsa dünyanın en zevkli, en sürükleyici kitabı da olsa okumaz.İmkanlarla çok alakası yok.Ne imkansızlıklarlka büyük işler başaran insanlar var.Yani olay yine kişinin kendisinde bitiyor.Kİtap okuma alışkanlığı olduktan sonra her türlü kitap okunur.Yeterki kişi bu alışkanlığa sahip olmak istesin.
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."