|
Yazar |
Konu  |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 19/04/2006 : 16:12:42
|
Geçenlerde aldığım bir oyun dergisinde demosu vardı, şahsen çok beyendim. Ne olduğunu bilmeyenlere açayım; Klasik bir RPG oyunu, ama büyü yok her şey mantıklı, diğerlerinden farklı kılan ise binek hayvanlar olması. Dungeon Siege'in arkadan bakışı gibi. Oyunu zaten 2 tane Türk yapıyormuş. Neyse; "çok cömert bir demo idi" demiyecem! lvl6'ya kadar geldiğimde satın alın diyor(21$). Oyuna hayran kaldım ve fakirliğin gözü kör olsun! Benzeri "freeware" bir oyun, daha fazla ilerlememi sağlayacak bir demo veya serial gibi bir bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim. |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 19/04/2006 : 18:07:22
|
Bir kere oyunun serial'ini paylaşan, veren vesaire olursa bizzat gelir oyarım. Armağan Bey ve İpek Hanım bu oyun için çok emek sarfediyorlar ve geliştirilmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Sürekli olarak yeni sürümleri çıkıyor. Oyun henüz test aşamasında ve henüz son sürüme ulaşmadı. www.taleworlds.com adresinden oyunun demosunu indirebilir ve satın alabilirsiniz.
Oyun tamamen Türk yapımı. Yapımcısı Armağan Bey ve eşi İpek Hanım bu işle uğraşıyorlar. Aynı zamanda on bin civarı insan satın almış durumda. Yine çeşitli modlar var. Last Days, Hundred Years War, Pirates, Story gibi onlarca çeşit ek mod üretiliyor ve geliştiriliyor oyunun hayranları tarafından. Bu modlara da forumdan ulaşabilirsiniz. Özellikle Last Days, Yüzüklerin Efendisi'ni konu ediniyor ve şahsen favorimdir. Böylece oyun sizi (zor da olsa) sıksa bile bir mod yükleyip yeni bir oyun kurmuşçasında devam edebiliyorsunuz.
Ücret şu an 21 dolar değil, 18 dolar. Ben aldığımda 16 dolardı. Fiyat yükseliyor ve yükselmeye de devam edecek, son fiyat 29 dolar olacak. Bunun nedeni beta aşamasında olması. Oyunun asıl fiyatı 29 dolar ama şu an beta olduğu için her versiyon yükseldiğinde (yani beta her geliştiğinde) fiyat da artıyor, taa ki 29 dolar olana kadar artacak, ne kadar erken alırsanız o kadar karlısınız demek oluyor bu da. Bir kere satın almanız yeterli, bir daha ücret ödemeyeceksiniz yeni versiyonlar için. Modlar da tabii ki tamamen ücretsiz.
Kesinlikle tavsiye ediyorum, verdiğiniz para hem Türk oyun sektörünün gelişimini sağlayacak ve Mount & Blade 2 için kullanılacak hem de yeni Türk yapımcıları cesaretlendirecektir.
Lütfen bu oyunu korsana bulaştırmayalım. |
 |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 19/04/2006 : 19:37:54
|
21 derken +3 dolar PayPal ücretinden bahsediyordum... Birkaç sorum olacak: 1.Full versiyonun Türkçe destği var mı? Türkler yapıyor nasıl olsa... 2.Internet aracılığıyla hiçbir şey satın almadaım, her şeyin bir ilki vardır tabi nasıl yapacağım? 3.Bende 0.711 Trial var, yeni versiyonlarında grafik kalitesi de biraz olsun artıyor mu? 4.Modları oyunun demosuna kurabilir miyim? 5.Full olanında yeni yerler var mı yoksa yanlızca o 4-5 şehirlemi idare edecez ya da full olanında her şehrin içine girilebiliyor mu (gezmek, görmek açısından) 6.Henüz ADSL alamadım, daha doğrusu yeni kestiler. 146'dan oyunu indirsem batar mıyım?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler... |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 19/04/2006 : 21:57:43
|
Pekala :)
Full versiyonun dil desteğini konuşmak için henüz erken ama beta sürümünde dil desteği yok ve beta olarak kaldığı müddetçe de maalesef olmayacak. Çünkü henüz oyunun "hikaye" yönü hazır değil. Yani şehirlerdeki insanlara "ne var ne yok" diye sorduğunuzda aynı cevabı alıyorsunuz "same things.. war, prizes..." diye bir cevap. Bu hazırlanınca ancak dil desteği de gelebilir. Fakat Story Mod kurarsanız oldukça geniş bir hikaye seçeneğiniz oluyor.
0.711 çok eski bir sürüm, en az 2 ay diyeyim. Onun üzerine 2 yeni sürüm daha çıktı. Şehirlerin hepsi ayrı ayrı modellendi, aynı zamanda grafik kalitesi arttırıldı, karakter modellemeleri daha gerçekçi hale getirildi.
Öncelikle kredi kartı gerekiyor oyunu satın alabilmen için. Eğer hakikaten almak istiyorsan yardımcı olurum ayrı bir yazı yazarım adım adım nasıl satın alınır diye. Oyunu alır almaz seri no mail'ine geliyor zaten.
Modlar oyun demosunda çalışmıyorlar.
146 için bir şey diyemeyeceğim... Tahminim 2 saati bulmaz oyunu indirmen.
Oyun son derece gerçekçi. Zamanım az şu an, ama bir örnek vereyim, at üzerinden ok atarken sağ yanınıza atamıyorsunuz. Sebep mi? Gerçek hayatta at üzerinden sağa ok atmak imkansız derecesinde zordur, çünkü yayı tutan sol kolunuz yeterince ileri gidemez ;)
Harika bir oyun olacak ;) |
 |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 25/04/2006 : 20:51:08
|
Sonunda ADSL'ime kavuştum... Aklımdan geçen ilk şey; "Nasıl alacağımı anlat" oldu ama birden farkettim ki kredi kartım yoq. :) Gerçi oyuna değecek gibi o kadar eski bir sürümünden zevk aldıysam eğer... Neyse, her şey için çok sağol. Kredi kartı alana kadar Knight'la ya da şu Dungeon Lords'u tekrar yükleyip onla RPG açlığımı bastıracam :) (gerçi berbat ama) |
 |
|
|
Konu  |
|
|
|
|