VB de 3 boyutlu oyun yapabilirsin ama tam anlamıyla bir üç boyut bekleme...sanırım birkaç API vardı oyun yapımı için..yanılmıyosam eger.onun yerine 3D programları kullanmanda yarar var..
Mj, sagol yorumun icin. Zaten bende sanmiyorum ki tamamen herkese yararli ve herseyi iceren bir programlama yazisi kisa bir forum yazisi ile yazilsin. Benim eksik biraktigimi, baskasi tamamlar ki zaten forumlarin amaclarindan birisi budur :)
Mym, son sorunu ilk olarak cevapliyim. Evet yazdigim bir suru oyunlar oldu, ancak hemen hic birisi acik olarak dagitilmadi (bir kac tanesi haric) . En son uzerinde ugrastigim projelerden biri Xelver diye yaptigim online savas tarzi bir oyundu. Ondan sonra ise Kysera adi altinda baska bir oyun projesine basladim. Halada devam ediyorum, her ne kadar gercek hayat yuzunden (ve 3D ye tekrar baslamam yuzunden) ara versemde. Amac masa ustu FRP leri, yari gercek zamanli yari tur tabanli sekilde online RPG tarzina donusturmekti. PHP ve Mysql ile kodlanan oyuna ilk once C++ ile motor yazdik, ancak sonucta gene PHP ye donduk ve Ajaxi kullanarak oyunun gercek zamanli akisini saglamaya calisiyoruz. Eger bu tarz oyunlara ilgin varsa, yaz bir e-mail, oyunun adresini filanda ogrenebilirsin.