|
Yazar |
Konu  |
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 11/03/2006 : 21:35:41
|
Bir de bir konu tartışılırken,araya alakasız şeyler yazanlar var.Ciddi bir ortamda,espri yapmaya çalışarak konuyu geyiğe çevirmek istiyorlar heralde.İleti sayıları artacak ve başları göğe erecek sanırım.Bu söylediklerimizin site yönetimini ilgilendiren bir kısmı yok aslında ama yöneticileri ilgilendiren kısmı ilk iletimde belirttim. |
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 12/03/2006 : 00:48:04
|
alıntı: Smeagol tarafından yazılan:
Tam olmasa da yazıcaklaım da aynı başlığa girebilir.
Biri bir başlık açıyor, ne güzel konuşulurken, başka biri "ooo bilmemne sen burda mıdın" diyor. ve birden başlıkla alakasız bir muhabbet dönüp mirc e çeviriyor ortamı. Ben de bundan çok şikayetçiyim.
Mesela "kendinizi gösterin" di galiba başlık. Ben milletin tipleri nasıl acaba diye başlığa giriyoum, herkes resminin olduğu linki gönderirken, biri krondor da göndersin diyor. Ve sayfalarca (abartmış olmıyım) krondor resmini göstersin muhabbeti dönüyor. Sonra başka muhabbete dönüyor.
Bence tartışma ya da muhabbet yapılacaksa kendi başlığı altında yapılmalı.
sayfalarca diyerek hiçte abartmıyorsun...konunun başlığı belli.bir kaç haftadır girmiyodum foruma bir girdim konular taşmış.sonra kendini göster ilgimi çekti.baktım ama resimleri ara ki bulasın.14 sayfa olmuş ama topu topu resmini koyan 5 kişi var.ortalama olarak her sayfaya 2 adet "KRONDOR resmini göster" yazısı düşüyor.Ya tamam elinize birşey geçeceğini bilseniz kabul ama bir insan istemiyorsa diretmenin mantığı da yoktur.Arada hafif geyik, muhabbet, espri fena olmuyo ama fazlası da sinir bozucu olmaya başladı. Bir de her lafa cevap yetiştirenler var.Herhalde onlarda alışkanlık olmuş.Bilinçsizce yaptıklarını farz ediyorum artık :| |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 12/03/2006 : 01:03:48
|
Ekşi Sözlük'e bakan var mı bilmiyorum; ama orada da aynı durum söz konusu. Yani siteye yeni katılanlar sürekli eleştiriliyor. Bu durumu, yeni neslin sıradan muhabbetlerden hoşlanmalarına ve basit şeylerden zevk almalarına bağlıyorum. Malum, ADSL de yaygınlaştıkça, argo tabiriyle, ipini koparan Internet'e bağlandı. Bu da forumun kalitesini ister istemez düşürüyor. Bu durum da elimizin kolumuzun bağlı olmasına neden oluyor. Bahsi geçen diyologları da daha çok, yaşları küçük olan, yeni nesil kullanıcılarımız yapıyor farkettiyseniz. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu, sabırlı olmak.
Üyelerin bizleri taklit etmelerinden biz de rahatsızız. Forumda da bu rahatsızlığımızı belirttik. Eğer dikkate alırlarsa, susarlar. Almazlarsa yapılacak tek şey var; o da abartanların üyeliklerinin kilitlenmesi. Bu da çok hoş bir yöntem değil sanırım.
Kendini göster konusundaki muhabbetleri açıkçası hiç de önemsemiyorum. Eğer oradaki muhabbetler olmasaydı, bir, en fazla iki sayfadan oluşan bir konu olurdu sanırım. Yani herkes kendini gösterme heveslisi olmadığından, sıradan bir konu olur, kısa sürede unutulurdu. Çok uzaması ve konunun amacından sapması hoş bir durum değil elbette; ama bu kadar abartmanıza değecek kadar da önemli değil. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 12/03/2006 : 17:01:51
|
Yöneticiler arasında, üslup olarak sert davranmamaya "fazladan" çabalayan -diğer arkadaşlarıma herhangi bir şekilde "onlar serttir" diye bir laf değildir bu ayrıca- biriyim. Çünkü çıkan tartışmalarda dikkat ediyorum ki inanılmaz derecede subjektiflik bulunmakta. Bu yaşı küçük olan arkadaşlarımızın heyecanından mı geliyor, akranlarımızın da karşı tarafı sindirme çabasından mı geliyor bilmiyorum doğrusu. Eh |KRONDOR| ve diğer yönetici arkadaşlar da bu tip durumlara fazla sakin kalamıyorlar. Ayrıca bu forumun yöneticisi olmamız bazı duygularımızdan feragatta bulunduğumuz manasına gelmiyor :). Nedense yöneticilerin sert üslupları yada kimi zaman esprili yaklaşımları göze batabiliyor. Hatırlatmalı ki biz de insanız :))
Kendinizi gösterin adlı başlık çok da büyük bir sorun değil. Kaldı ki orada ben de resmimi verdim -bu olaya da laf gelmiş kendini gösterme heveslisi diye, uzarsa hemen silerim mesajımı hiç sorun değil- ben de küçük şakalar yaptım. Tamam çoğu arkadaşın |KRONDOR|'un resmini ısrarla istemesi abartıya kaçıyor ama sitenin editörü olan ve forumda bu kadar aktif olan bir insanın merak edilmesi doğal bence :).
Forumda gösterdiğimiz bunca toleransa, iyi niyete rağmen en küçük bir sertliğimizde bile "diktatörsünüz siz!", "bir tek siz mi doğrusunuz?" şeklinde cevaplar alabiliyoruz ki bu da beni çoğu zaman düşündürüyor, nasıl davranmam(ız) gerektiği konusunda. |KRONDOR|'un dediği gibi Internet inanılmaz derecede yaygınlaştığı için bazı yeni / genç arkadaşlara bir "görev" gibi benimseyerek bazı şeyleri belki haddim(iz) olmadan göstermeye çalışmamız gerektiğini düşünüyorum sadece yöneticiler olarak değil, forumun daimî üyeleri ile de birlikte. Tabii bir noktaya kadar ne yazık ki. Sonuç olarak şansını çok zorlayan üyelere hiç istemesek de kapıyı göstermek zorunda kalıyoruz...
Değinmek istediğim son birşey var. Asıl sorunların biri de o. Çoğu üyemiz, "yöneticiler kitlesin artık bu konuyu", "çok gereksiz bir konu bu", "yasak bu yaptığın bilmiyor musun gülegüle sana", gibi bizlerin müdahale etmesi gereken durumlara bizden önce atılarak, durumu daha da gergin hale getirmesi. Tartışmaların burdan çıkması, hatta zaten bizim o şekilde tutum sergileyeceğimiz konuya, bizden önce gelen bir yorum yüzünden "adam kayırıyor" gözüyle bakılması -ilginçtir bu da-. Şimdi buradan bu konuyu okuyan tüm arkadaşlara ricam, sabretmeniz, beklemeniz, ve mesajlarınızla örnek olmanızdır sadece...
Sanırım söyleyeceklerim şimdilik bu kadar, kalın sağlıcakla :) |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 12/03/2006 : 22:05:45
|
"Yani herkes kendini gösterme heveslisi olmadığından, sıradan bir konu olur, kısa sürede unutulurdu."
Bu lafım resimlerini gösterenlere değildi. Yanlış anlaşılma olmasın. Resmini gösterenlere bir şey demiyorum; göstermeyenler için gösterme meraklısı değil diyorum. Garip oluyor; ama kimseye bir şey dediğim yok :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|