Ya bu bilmece olmadımı..sizi aştı heralde :P:P:P..bulana helal olsun..geometrisi iyi derim.(bak kopyada verdim)
ok birde bilmece sorayım: 10 tane altın torbanız var.bunların içerisinde de 10 ar tane altın var. bu torbalardan sadece bir tanesi sahte altınlarla dolu..ve bu sahte altınların her biri 2 gram geliyor.gerçek altınlarda 1 gram geliyor tabi.. elinizdede sadece bir terazi var ve sadece bir kere tartma hakkınız var. hangi torbada sahte altın olduğunu bulabilirmisiniz???
bunu hocam orta sonda sormuştu bana..o zman bilmiştim..şimdi sizdende aynı performansı bekliyorum arkadaşlar..hadi biraz kafa patlatın.. iyi çalışmalar.
bardağı çapraz tutup suyun yüzeyi bardağın köşegenini oluşturacak şekilde doldururuz.Bardağı düzelttiğimizde yarısına kadar dolmuş olur. ikinci soruda bütün sahte altınların olduğu torbayımı soruyo yoksa bizden içinde en az bir sahte altın olan bir torba mı elde etmemizi istiyo.Eğer en az bir sahte altını garanti edeceksek cevabım şu:
bir torbadaki on altından dokuzunu alırız.diğer dokuz torbadan da hepsinden bir tane olmak üzere dokuz altın alırız.Diğer torbalardan aldığımız altınları ilk torbaya atarız.İlk torbadan aldıklarımızıda diğer torbalara dağıtırız.İlk torbada en az bir sahte altın elde ederiz.Ama burda gram olayını kullanmadım.Büyük ihtimalle yanlış
... yine ağlar geriyor gümüş örümcekler, yine örümcekler için insanlar ölecekler ... Attilâ İLHAN
mj çok basit bu soru yaw. ilk torbadan 1 altın. 2. torbadan 2 altın 3. torbadan 3 altın 4. torbadan 4 altın 5. torbadan 5 altın 6. torbadan 6 altın 7. torbadan 7 altın 8. torbadan 8 altın 9. torbadan 9 altın 10. torbadan 10 altın alıp teraziye koyarsın ve tartarsın toplamda 55 gram olması gerekir. eğer sahte altınlar 2. torbada ise 57 gram gelirdi altınlar.yada 5. torbadaysa 60 gram olurdu. bildim herhalde:)
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.