Kaçtane ülkenin eğitim sistemini araştırıp bu yargıya vardınız? Uluslararası eğitim uzmanı değilim ama Hindistan'da ve Rusya'da matematiğin bizimkinden kat be kat daha zor olduğunu ve Japonya'da da liseye kadar öğretimin aşırı derecede sıkı (ve elbette sıkıcı) olduğunu biliyorum.
evt haklısın.. diger ulkeler araştırma yapmadan bizim ülkemizde egitim çok sıkıcı,çok zor diyemeyiz.. eminim diger ulkelerdeki öğrencilerde egitim sistemlerinden şikayetçidir.
Kaçtane ülkenin eğitim sistemini araştırıp bu yargıya vardınız? Uluslararası eğitim uzmanı değilim ama Hindistan'da ve Rusya'da matematiğin bizimkinden kat be kat daha zor olduğunu ve Japonya'da da liseye kadar öğretimin aşırı derecede sıkı (ve elbette sıkıcı) olduğunu biliyorum.
Hocam belki ben genel konuştum. (: Ayrıca sadece kendi ülkemiz adına konuşmamış, diğer ülkedekilerin adına da konuşmuş olsam bile, yeryüzündeki hangi insan çalışmadan veya herhangi bir sınava tabi tutulmadan rahat bir yaşam istemez ki! -Tabi seni Japonlara olan ilgin dolayısıyle bu kategori dışında tutabiliriz. ;) Zİra japonların sıkılınca dahi çalıştığını göz önünde bulundurursak... :)-
Bunlarla beraber demek istediklerimi tam olarak anlatamamışım sanırım. Bu dediklerimle ülkemizi, diğer ülkelerle karşılaştırmayı değil; ülkemizdeki eğitim şartlarına ve zorluklarına değinmeyi amaçlamıştım.
'' Japonya'da da liseye kadar öğretimin aşırı derecede sıkı (ve elbette sıkıcı) olduğunu biliyorum.'' burada kendin demişsin, benim de anlatmak istediğim buydu. Senin saydığın ülkelerde eğitim belli bir seviyeye (Yüksek) kadar zorunlu ve devletler okuma oranının artması için her türlü imkanı veriyor. Acaba bizim ülkemizde de böyle bir durum söz konusu mu? Kesinlikle değil, bizler okumak için adeta çırpınıyoruz.
Bence başka hiç bir ülkede, ÖSS tarzında bir sınav bir insanın hayatını bu kadar etkilememiştir, etkileyemez.
Bizim öğretmen bir hikaye anlatırdı;ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem. Bir Japon araştırmacı Türkiye'ye çağrılır.Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında araşrıma ve tavsiyede bulunması istenir.Adam Türkiye'yi gezer.Sonucu söyler:Eğitmeye kötü başlıyorsunuz.Adam kendi ülkesini anlatır:''Bizim ülkemizde ilkokula başlayan çocuklara ilk olarak fabrikalrı gezdirirler.Çalışkan Japon işçileri gösterirler.Daha sonra atom bombasının atıldığı yeri gösterirler.Derler ki:O işçiler kadar çalışkan olmazsanız;süşman gelir bombayı atar.Ülkemizin değerini bilin sağlam bir ekonomiye sahip ülkemize size emanet edilecektir.''