AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Hiçbir oyun çalışmıyor!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

SafaX
Üye

Turkey
İleti 136

İletim - 06/03/2006 :  20:14:12  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bilgisayarım AMD Athlon 1.8 GHZ 2 adet 512 MB'lık 1024 DDR RAM'im ve GeForce 5500 256 MB ekran kartım var. Eskiden böyle bir sorunum yoktu ama ne olduysa o formattan sonra oldu... Nfs MW, PoP TT farketmez EA GAMES ve UBISOFT (Muhtemelen denemediğim birçok firma daha) oyunlarını açtığım anda donuyor. Videoları çok ağır gösteriyor. Yani EA GAMES logosu ve animasyonu gelip geçecek de ben oyuna girecem; en az yarım saat sürüyor. Farkettim ki bu iki firma da ".bik" uzantılı videolar kullanıyor. Ve bu videoları makinem (her nedense) göstermiyor. Oyunun (Prince Of Persia: TT ve Nfs:MW) yüklendiği dizindeki "Video" klasörünü boşaltıp oyunu oynayabiliyorum ancak. Videoları göstermeyince sorun olmuyor ama konuyu anlayamıyorum. "Hadi artık sadede gel!" dediğinizi tahmin edebiliyorum. Sorunun yazılımdan mı yoksa donanımdan mı kaynaklandığını bilmiyorum ama ben donanıma yazayım dedim, bu sorunu yaşayan/yaşamış/çözümünü bilen biri varsa lütfen yardım etsin. Buraya kadar okuduğunuz için saolun ve yardımlarınızı bekliyorum...

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 06/03/2006 :  20:21:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşım format attığını söylemişsin..
peki donanımının sürücülerini yeniledin mi.
yani ekran kartı..ana kart sürücülerini güncellemediysen muhtemelen makinan ondan kasıyor..
yada oyunlara bir bak bakalım directX 7 mi 9 mu kullanıyorsun..9 sa makinanın kasması bundan da olabilir..çünkü grafikler render edilirken 9 da biraz kasıyor..bence 7 kullan..
sürücülerini de sitelerinden indirebilirsin..hanigi ekran kartını veya ana kartı kullanıyorsan onların sitelerine gir ve indir.

kolay gelsin..

Sayfanın En Üstüne Git

SafaX
Üye

Turkey
İleti 136

İletim - 06/03/2006 :  21:15:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bütün driverları yeniledim, directx9c kullanıyorum ama video dosyalarının directx kullandığını sanmıyorum. Ben de 7yi tercih ederim ama oyunun minimum gereksinimlerinde 9 yazıyor ve sadece ".bik" dosyaları yüzünden oluyor. Sürümü farketmez ".bik" kullanan tüm oyunlarda oluyor.
Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 06/03/2006 :  21:43:09  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hımm..neyse eger video formatını degiştirebilrsen sorun kalmaz heralde..yada videoları silecen..
neyse bir çaresini bul.sen.
Sayfanın En Üstüne Git

fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515

İletim - 07/03/2006 :  18:45:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Madem sorun videolar da codec yüklemeyi dene belki olur.
Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 07/03/2006 :  20:42:17  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşın sorunu oyun içerisindeki videolarla sanırsam..onun içinde yapacak etk şey..risk alıp..videoları silmek..
yada kurulum aşamasında bişeyleri eksik yapmışta olabilir..
in. iyi ise takip et bakalım..
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000