AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 Çift Çekirdekli İşlemci Nedir?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

sekizincilord
Üye

İleti 31

İletim - 13/02/2006 :  18:07:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla

Merhaba
Bilgisayar dergilerin şubat sayılarından o kadar çok çift çekirdekli işlemci kelimesi geçiyor ki bende bi türlü anlayamadın nedir bu çift çekirdekli işlemci?
bende size sorayım dedim.
Çift çekirdekli işlemci nedir?
Sadece hızı mı etkiliyor?
Onlar için özel anakartlar mı lazım?
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Selamlar

I wanna play a game with you..

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 13/02/2006 :  19:05:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
"Çift Çekirdekli İşlemci Mirası

Intel ve AMD'nin çift-çekirdekli işlemcilerinin çıkmasının yanında, üreticilerin çift görüntü kartlı sistemler önerme çabalarının tekrar gündeme gelmesi, görüntü kartı üreticilerinin de işlemci tasarımlarını yaparken çift-çekirdek mimarisine doğru kayabilecekleri söylentilerini arttırdı. Ancak görüntü işlemcisi üreticileri çift-çekirdekli işlemci mimarisinin yeni bir şey olmadığını söylüyorlar. Tasarımlarında uzun zamandır kullandıkları paralellik mantığı sayesinde ürettikleri görüntü işlemcilerinin yıllardır çoklu-çekirdek özellikleri gösterdiğini belirtiyorlar.

"Çoklu tepe hatlarını (Multiple Vertex Pipe) veya çoklu noktacık hatlarını (multiple pixel pipe) kullanmaya başladığımızdan beri yani en azından beş veya altı senedir çoklu-çekirdekli işlemci üretiyoruz. Eğer işlemcilerimizden birinin içine bakma şansınız olsa dört adet dörtlü hattın (quad pipe) fiziksel olarak birbirinden belirgin şekilde farklı olduğunu görebilirdiniz." diyor Ati'den Huddy.

NVIDIA'dan Triantos, görüntü işlemcileri şimdiye kadar işlemci üreticilerinin planladığından çok ilerde bir paralellik yeteneğine sahip olduğunu söylüyor. "Örneğin, GeForce 6800 16 paralel iş hattına sahipken, her hangi bir x86 işlemci önümüzdeki yıllarda en fazla dört çekirdeğe sahip olacak. Bunu çok önceden yapmak zorunda kaldık çünkü görüntü işi kesinlikle paralel işleme gerektiriyor, bu yüzden çoklu çekirdek yapısını kullanarak yüksek büyük başarım artışları sağladık.
"

umarım işine yarar..
Sayfanın En Üstüne Git

ÇiLeKeŞ
Üyeliği Kilitli

Germany
İleti 0

İletim - 22/02/2006 :  20:28:13  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
valla tam olarak izah edemem ama

bi işi 1 işlemcimi daha hızlı yapar 2 işlemcimi ?

buda ona benzerbişi 2 çekirdek
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000