Ad-Aware ve AntivirXP ikisi de iyidir. Ancak Hassooo'nun da dediği gibi tek başına Ad-Aware virüslerden korunmak için yeterli değil. Ad-Aware ve AntvirXP, ikisinin de pcde kurulu olması virüs ve jasus programlardan korunmanıza büyük oranda yardımcı olur. Özellikle AntivirXP'yi kullanmaya başladığımdan beri hiçbir virüsle başım belaya girmedi. Norton ağır bir program da değil. Özellikle programın son sürümünde otomatik güncelleştirme de var. Sizin güncellemenizi beklemiyor anlayacağınız. Tavsiye istemişsiniz. Alın size tavsiye: İki farklı türden programın pcde bulunması oldukça güvenli.
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
Ben AVG Anti-Virus Free Edition kullanıyorum, uzun zamandır virüs girmemişti, trojan horse dialer diye bir virüs girince program sildi ama hala kuşkularım var, belki bulamadığı virüs vardır diye
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Ben de o programı kullandım. İlk kullanışımda yaklaşık 2-3 ay sonra bir trojan bulaştı ama program silemedi. Ne yaptırsam olmadı ve bu trojan ciddi problemler yaşattı bana. Sonunda format atmak zorunda kaldım. Fortma attıktan belli bir süre sonra yine AVG yi kurdum ve yine 2-3 ay sonra aynı trojan musallat oldu. Virüsün adını bile hatırlıyorum Proxy 10S gibi bir şeydi. Binlerce virüs arasında aynı virüsün gelip sizi bulmasının olasılığı nedir sizce. Ben de AVG den şüphelendim. Belki de tesadüftü. AVG yi bir daha kullanmadım. Proxy 10S trojanıyla da bir daha karşılaşmadım. Siz ne düşünürsünüz bilmem.
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
Benim en iyi virüs programım sistem geri yükleme:),çünkü eskiden norton kullanıyordum nolduysa bi gün 2gblık program arşivimdeki exeleri bozunca virüs programlarına lanet ettim.Zaten benden habersiz pcme virüs girmez.:):)