Şu sıralar artan saldırılar (Örn:3şubat nyxem vakası) sonucunda bir yerlerden okuduğum bir bilgiyi burada paylaşmak istedim. İşte size bir test, virüslere karşı Av programlarının dayanıklıklarını ölçüyorlar ve sonuç;
Bu programlar bize Dos virüslerinde büyük bir hayal kırıklılığı yaratıyor ;
1. NOD32 Anti-Virus 2.51.8 62% 2. BitDefender Prof.+ 8.0.200 49% sadece bu ikisi testi geçebilmiş ve yinede oldukça düşük bir yüzdeyle bunu becermiş.
Bir forumda kullanıcılar tarafından yapılan bir testin sonuçlarınıda söylemek istiyorum. Bir .rar dosyasının içine 597 tane farklı çeşitte virüsü Av lere taratıyorlar. sonuç; (Parantez içindekiler diğer kullanıcılardan gelen test cevapları)
Kaspersky 447(470) tanesini buldu. Avast Anti-Virus Pro 585(575) tanesini buldu. Panda Plantium 2006 189(437) tanesini buldu. Nod32 439 tanesini buldu. AVG Free Edition 576 tane buldu. ArcaVir 2005 436 tane buldu. F-Secure .rar virüsiü olduğu için otamatik olarak sildi. Pc-Cilin 438 tane buldu.
Ben Norton'u tavsiye etmiyorum. Bilgisayarı çok kasıyor. Performans için aslında en önemli olan şey de sürekli update olduğundan günlük olarak güncelleyin Av ünüzü.