Arkadaşlar hani modem i ayarlamak için girdiğiniz modem ayar sayfası varya. Oradan modem şifrenizi değiştirin derim. Çünkü her an adsl ttnet şifreniz çalınabilir. Bunun için programlar var ve yapılabiliniyor. Gözlerimle şahid oldum demicem kendim 4 tane şifre buldum. Aslında sadece meraktan. Ve biraz da şansa kalmış. 2 ip yazıyorsunuz onun arasında gelen ip leri deneyerek işinizi hallediyorsunuz. O yüzden ip nizi kimseye vermeseniz dahi adsl şifreniz çalınıp kotanız doldurulabiliyor. Ben kullanmadım ama emin olun çok kullanan var (Aslıdna amacım sınırsız bir hesap bulup ondan geçinmekti. Mutlulukla buldum. Şifreyi tam modemime geçirirken vazgeçtim. İçim rahat etmedi:)). Tekrar söylüyorum modem şifrenizi değiştirin ve açık port bırakmayın. Ayrıca bir yerden bulupta yapanlara sesleniyorum (tabi bu sitede varsa) unutmayın telekom (nasıl olacaksa) buna bir yöntem geliştirir ve sizi yakalar, unutmayın ki bu sahtekarlık, hırsızlık ve bir suçtur.
Peki major ayar sayfası fln nasıl giriliyor bir anlatır mısın? Hiç bilmiyorum annem öğretmen biz bir görevlinin kurmasını istedik ve ilk kısmı kaçırmışım o dediğin ayarların yapıldığı bölümü adamın da işi vardı kaçtı:)
Ya aslında modeme göre değişiyor fakat 10.0.0.2 (değilse diğer numarayı hatırlayamıyorum, bir tane daha vardı) yi bir dene. Karşına parola penceresi çıkacak modemin..;
Zoom'sa Kullanıcı adı: admin Şifre: zoomadsl
zoom değilse k: admin ş: admin
k: root ş: root
Eğer yine olmazsa modeminin kullanıcı kılavuzuna bak orda yazar.