insan önce kendini değil yanındakilerini ve olacakları düşünsün hatta dostlarını ve geleceğini düşünmesi lazımken herkes kendini düşünüyor başkalarını değil.
İnsanın geleceğini düşünmesi, yine kendini düşünmesi değil midir? Ayrıca ben kendimi düşünmezsem, yanımdakinin bir yerlere gelmesinin bana ne faydası olur?
Konu buysa işte yorum: Her insan kendini düşünür (Bir kişi hariç-ancak konumuz bu değil). Başkalarını düşünürken bile ister istemez kendinizi düşünürsünüz. Mesela kardeşinizi sevdiğiniz için ona zarar gelmesinden korkarsınız. Bu demek değildir ki onu düşünüyorsunuz. Kısacası başkalarını düşündüğünüz sırada bile kendiniz için bir menfaat söz konusu olduğunu içindir bu! Bu arada konuyu açış tarzın biraz tuhaf olmuş. Sanki birine kızgınlığını buraya yazmış gibisin. Olsun.
hakkaten hassas bi konuya temas etmişin gardaş. benim hayatımda en çok rastladığım ve belki de en çok nefret ettiğim olay bu. tamam, kendine de düşünmmesi lazım bi insanın ama öncelik başkalarının, çevresindeki insanların olmalı. bunlar çok ince ve hassa konular. aslında milleti çok da suçlamamk lazım. bunları düşünebilen (kapasitesi müsait olan) insan sayılıdır dünyada! (BENCE)
İnsanın, kendi zevki için, müziğin sesini sonuna kadar açması tabii ki yanlış. Bu gibi durumlarda çevreyi düşünmek, yani bencil olmamak gerekiyor. Ancak insanın kendini düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz. Doğanın kanunudur zaten bu. Tabii anne veya baba olunca işler değişir.
Scorpi'ye de katılıyorum. Olaya o şekilde bakmamıştım hiç :)