AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sağlık
 Gribi Atlatmanın ve Gribe Yakalanmamanın Yolları

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
HighVoltage İletim - 20/03/2011 : 12:33:18
Gribe ve nezleye yakalanmamak için basit ama etkili yollarla sağlığınızı koruyabilirsiniz. Henüz gribin bilinen kesin bir çözümü yok. Bu yüzden hastalanmamak tamamen size kalıyor.

Bu aralar çok yaygın olan bu illetten ben de kurtulamadım. Aşağıdaki yöntemleri uygulamak sağlığınızı korumada büyük katkı sağlayabilir.

1) Hapşururken ya da öksürürken elinizle ağzınızı kapatmayın. Çünkü elinize yapışan mikrop veya virüsler kolay temizlenmezler. Bu da hastalığın bir başkasına geçmesini kolaylaştırır. Mümkün olduğu kadar kağıt mendil kullanın ve kullandıktan sonra hemen atın.

2) Ellerinizin temizliğine dikkat edin. Çoğu virüs dokunma ile geçer. Grip olan birinin telefon, mutfak eşyası veya herhangi bir şeye dokunması yeterli olacaktır. Bu mikroplar günlerce hatta haftalarca yaşayabilmekteler. Yani eşyalarınıza dokunuluncaya kadar o virüsler orada olacaklardır. Bu yüzden ellerinizi her fırsatta yıkayın. Yıkayamadığınız durumlarda alkol içerikli temizleyiciler ile ellerinizi ovuşturmak işe yarayacaktır.

3) Grip virüsü vücuda ağız, burun veya gözden girebilir. Bu yüzden gripseniz ya da girip olmuş birinin yanındaysanız kesinlikle yüze dokunmayın.

4) Merkezi sistemle ısıtma sağlanan yerlerden dışarı çıktığınızda vücudunuz daha dirençsiz olur ve hastalığa yakalanırsınız. Soğuk havalarda içeride kalan insanlar aynı havayı sürekli soludukları için virüslere maruz kalırlar. Bunun için hava almayı ihmal etmeyin.

5) İçebildiğiniz kadar su için. Bol bol su tüketmek vücudunuzdaki virüslerin temizlenmesini sağlar. Günde iki buçuk litre su için uyarılarına uymuyorsanız en azından içebildiğiniz kadar için. Vücudunuzun yeterince su aldığını idrarınızdan anlayabilirsiniz. İdrarınız açık sarıysa yeterli, koyu sarıysa daha çok su tüketmeniz gerekiyor demektir.

6) Saunaya girin. Araştırmaların sonucu şunu gösteriyorki; haftada iki kere saunaya giren insanlar diğer insanlara göre daha az hastalanıyorlar.

7) Egzersiz yapmaya özen gösterin. Egzersiz kalbin kan pompalamasını hızlandırır. Böylece hızlı nefes almaya başlarsınız. Bu da akciğerlere oksijenin hızlı taşınmasını sağlar. Dolayısıyla vücut ısısı artar ve terleme olur. Hücrelerde bulunan virüsler doğal olarak ölürler.

8) Bol bol meyve ve sebze tüketin. Meyveler ve sebzeler metabolizmayı güçlendirir. Vitamin ilaçları kullanmaktansa koyu yeşil, sarı ve kırmızı meyveleri ve sebzeleri tüketmeye özen gösterin.

9) Sigaradan uzak durun. Sigaranın bağışıklık sistemini zayıflatması hastalığa yakalanma olasılığını daha çok güçlendiriyor.

10) Alkolden uzak durun. Alkol tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatır ve kişiyi hastalığa hazırlar. Ayrıca alkol vücudu susuz bırakır. Bu yüzden alkol kullananların sıvı tüketimine dikkat etmeleri gerekiyor.

11) Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin. Günde 1 kase yoğurt yemeniz grip ve soğuk algınlığı riskini %25 azaltıyor. Ayrıca yoğurtta bulunan bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

12) Rahatlayın ve sakinleşin. Kendinize ayıracağınız 30 dakika hastalıklara karşı sizi koruyacak kalkanı oluşturacaktır. Rahatlama vücudun virüslere karşı hareket mekanızmasını güçlendiriyor ve kan akışını hızlandırıyor.

5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
AftieL İletim - 13/10/2011 : 15:40:27
Yararlı bilgiler teşekkürler :)
sabırtası İletim - 07/10/2011 : 00:18:37
güzel bilgiler teşekkürler
uckazaz İletim - 01/04/2011 : 01:48:13
Bitki çayları da güzel yöntem bu arada. Üzerimde test ettim, işe yarıyor hakkaten :) Ayrıca egzersiz tavsiyelerine de kesinlikle katılıyorum.
Iron-Man İletim - 26/03/2011 : 20:57:09
Yararlı bilgiler. :)
CrAzY_IVAN İletim - 23/03/2011 : 18:01:53
Her sabah bir - iki kaşık harnup pekmezi içerseniz, nezleymiş gripmiş, vız gelir tırıs gider. :)

0.03 Snitz Forums 2000