|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
yamaco |
İletim - 06/02/2008 : 15:52:10 Mangal yaparken aniden Sinem'in ayağı takıldı ve düştü. Hemen ambulans'a > >haber vermek istedilerse de Sinem buna karşı çıktı, kendisini iyi > >hissettiğini ve düşmesine sebep olarak da ayakkabılarının yeni olduğunu > >gösterdi.Biraz titrek ve solgun göründüğünden, arkadaşları üstünü > >başını temizlemeye yardımcı oldular ve önüne dolu bir tabak koydular, > >çünkü elindeki tabağı düşürmüştü. Sinem akşama kadar diğerleriyle > >birlikte eğlenmeye devam etti.Eşi,akşam olduğunda,arkadaşlarını arayıp > >Sinem'in hastaneye kaldırıldığını haber verdi.Akşam saat 23:00'te Sinem > >vefat etmiş...Meğer Mangal yaparken Beyin Kanaması geçirmiş.Eğer herhangi > >biri,bunun bir Beyin kanaması olduğunu anlasaydı Sinem bugün hayatta > >olurdu.Bir Nöroloji Uzmanı şöyle der: Önemli olan Beyin kanaması teşhisini > >koymak ve 3 saat içerisinde bunu tedavi ettirmek, ki bu hiç de kolay > >değil.Beyin kanaması olduğunu anlamak için aşağıdaki dört adımı uygulamak > >gerekir:Beyin kanaması semptonlarını anlamak çok zor olabilir. Fakat > >bu konuda bilgisiz olup beyin kanaması geçiren kişiye müdahale edilmezse, > >beyini çok ciddi zararlar görebilir.Doktorlar, artık herkesin aşağıdaki 4 > >adımı uygulamakla, bunu kolayca anlayabileceğini söylemektedir.1.. Kişinin > >gülümsemesini istemek (eğer yapamazsa = Felç demektir)2.. Kişinin çok basit > >bir cümle söylemesini istemek ("Bugün çok güzel bir gün" gibi...)3.. > >Kişiden her iki kolunu birden kaldırmasını istemek.4.. Kişiden dilini > >dışarı çıkartmasını istemek. Eğer yamulmuşsa,bu da felç geçirdiğine > >işarettir.Eğer kişi bu dört adımdan birini yerine getiremiyorsa - > >"lütfen"derhal acil Servise haber veriniz ve Doktora telefonda durumu izah > >ediniz.Ünlü bir Kardiyolog :"Eğer bu açıklama 10 kişiye ulaşırsa, emin olun > >ki en az bir kişinin hayatı kurtulur" demiş. (c)alıntıdır.
|
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
AftieL |
İletim - 13/10/2011 : 15:58:27 Bilgi için teşekkürler |
sabırtası |
İletim - 07/10/2011 : 00:37:42 Emeğe Saygı |
007 JAMES BOND |
İletim - 08/02/2008 : 13:04:37 Çok teşekkürler. Bu mükemmel bir şey. Gerçekten teşekkürler. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Emeğe saygı... |
kobebryant |
İletim - 06/02/2008 : 23:29:33 Bunları öğrendiğim iyi oldu. Ne olur ne olmaz.=) Teşekkürler. |
badboy83 |
İletim - 06/02/2008 : 19:12:14 Gerekli bilgilermiş.. Emeğine sağlık.. |
|
|
|