Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
dark_knight |
İletim - 16/10/2005 : 22:29:41 Bu sene 7. yaşına giren Google firmasını düne kadar nasıl takdir ediyordum anlatamam. Önce bir arama motoruyla başladı. 2 arkadaş tarafından bir garajda kurulan Google, çok çok hızlı bir şekilde büyüyerek yoluna devam etti.
Geçtiğimiz senelerde GMail isimli mail servisi açıldı. Öyle ki, bu servis hem bedava pop3 desteği hem de 2GB alan vererek en büyük rakiplerinin bile dudaklarını uçuklattı.
Google Desktop Search ve Google Toolbar da hayatımızı değiştirdi. Artık aradığımız şeyleri bulmak zor olmuyordu.
AdSense ise reklam dünyasında bir çığır açtı. İlk defa site sahiplerine, dolandırmadan ve adil bir şekilde para kazanma imkanı verdi. Şu anda reklam denince aklımıza sadece AdSense geliyor.
Ancak benim aklıma bir soru takıldı. Bu büyüme nereye gidiyor? Yani Google gerçekten de göründüğü kadar adil mi? GMail kullanıyoruz, Google'dan arama yapıyoruz, güvenilirliğini sorgulamadan Google Toolbar ve Desktop Search kuruyoruz... Dün internette yaptığım (Google üzerinden ) bir araştırma gerçekten de ilginçti. Öncelikle şunu belirteyim, yazımın kaynağı kulaktan kulağa dolaşan söylentiler değil, Google'ın kurucuları ve yöneticileri tarafından söylenmiş sözler. İsterseniz yazıya başlayalım.
Google’ın CEO’su Eric Schmidt California’daki konuşmasında:
“Kullanıcılarımız dünyanın Google anasayfası kadar basit, temiz ve ulaşılabilir olmasını istiyor. Ve yakında bu gerçekleşecek.” diyerek konuşmasını açtı.
Yeni projeleri olan Google Purge, dünyanın her noktasını, çok yüksek çözünürlüklü sistemlerle dijital dünyaya geçirmeyi amaçlıyor. (İlk başta gayet mantıklı, biliyorum)
Google Purge sisteminin ilk aşaması olarak Google tarafından taranıp arşivlenemeyen bütün telif hakkı alınmış veriler yok edilecek. (Başlıyoruz)
“Bir yıl önce Google, dünyadaki her kitabı arşivleme sözü verdi. Şimdi projeyi daha da genişleterek her şeyi arşivleme sözü veriyoruz” diyen John Battelle, “Google Purge sayesinde yaptığınız aramalarda, bir kitapta bulunan bilgiyi internette bulamama şansımız olmayacak. Çünkü öyle bir kitap olmayacak” diyerek devam etti.
“Kitapları yakmak sadece başlangıç” dedi Larry Page. “Google Sound sistemi dünyadaki bütün sesleri kaydedecek. Bebeğiniz uyuyor mu? Lisedeki sevgiliniz hala sizin hakkınızda mı konuşuyor? Bunların cevabını Google verecek” (Kısacası gizlilik kalkacak)
“Ve Google Purge sağolsun, küresel mikrofon ağımızın algılayamadığı sesler ise özel ‘susturma’ makinaları tarafından susturulacak"
İlk aşama lardan biri olarak (buraya çok çok dikkat) Google sistemi, Google Desktop Search tarafından taranıp arşivlenmeyen hard diskleri temizleyecek. (Anladınız mı? İlerde tutup da bilgilerinizi Google’a vermek istemezseniz bilgisayarınız gidecek!!)
“Biz Google Desktop Search’ün hard diskler ardında kalan bilgileri açığa çıkarmanın en güzel yolu olarak görüyoruz” dedi Schmidt.
Google Purge sistemi bilgileri ya arşivleyecek, ya da yok edecek. Kişisel görüşler, duygular, el yazıları ve diğer gereksiz görülen bilgiler yok edilecek.
Şirketin bir diğer amacı da her insanın gen haritasını, özel lazerlerle donatılmış bir robot ordusuyla taramak.
“Google artık dünyadaki her canlının DNA’sını tarayabilecek bilgiye sahip” dedi Imrah Kahn. “Elbette, bir çok insan DNA’larının taranmasını istemeyecektir. Robot ordusu bunun için var. Çılgınca... zekice...”
Google’ın robot ordusunun 4 milyon tarama ve yoketme biriminden oluşması planlanıyor. Her robotun günde yaklaşık 100 kişiyi taraması düşünülüyor. Sergey Brin bununla ilgili olarak, “Tarama oldukça acısız olacak. Hey, bu Google. Bir Googlebot tarafından taranmak eğlenceli olacak. Ancak insanlar taramaya karşı direnirse robotlar bu kişilerin beyinlerini buharlaştıracak”
“Bu konuşma savaş demektir” dedi Google-Watch.org sitesinin kurucusu Daniel Brandt. “Onları böyle kötü fikirleri olduğu için suçlamıyorum. Ama bu yoketme ve soykırım kampanyası kişilerin gizlilik haklarını çiğniyor”
Brandt ayrıca Google-Watch.org sitesinin sloganını değiştirdi. Önceden “Don’t be evil” olan slogan artık "Don't be evil, unless it's necessary for the greater good" oldu.
Page ve Brin kendi görüşlerin, eleştirenler işten çıkardı.
“Bir çok şirket ileriyi düşünmeden, kısa vadeli hedefler konusunda kaygılanıyor” dedi Page. “Ama biz değil. Biz sadece para kazanmadan daha fazlasını yapmaya odaklandık. Ve biz Google’da teknolojiyi rüyaları gerçekleştirmek için kullanıyoruz”
“Yakında” dedi Brin, “Rüyalar ya tıklanabilir olacak, ya da yok olacak”
Kaynak: http://www.theonion.com/content/node/40076
---------------------------------------- Yazı bu kadar yorum sizin. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
RealBetmen |
İletim - 02/06/2006 : 16:03:09 ben eve makarna depolamaya başladım modemin fişinide çekicem sizde yatın uyuyun yav ne gugılı yav.Adamlara izin vermemeliyiz. yatın uyuyun.Guguluda açmayın sakat.:P |
Mérula Alba |
İletim - 02/06/2006 : 07:33:27 Safax konuların tarihlerine dikkat. |
SafaX |
İletim - 02/06/2006 : 04:48:01 "Ben, Robot" filmini izleyen varsa bu konu oldukça ona benziyo. Biraz da "Resident Evil"vari bikonu. Yanlız okurken dehşete kapıldıımı itiraf etmliyim. Bana abartı gibi geliyo da.. İlginç. İnsanlığı kim kurtaracak acaba? :D İlerde çooook uzun zaman önce ve çoooooook uzak galaxilerde yaşamış Jedi'lar gelecek uzaydan zaten bizi kurtarmaya... |
kurt1905 |
İletim - 18/10/2005 : 11:44:54 alıntı: major tarafından yazılan:
Komik. Cidden yani tam bir sinema filmi senaryosu var ortada :D. Bu yavaş yavaş robot-insan savaşına döner ve o robot önüme gelirse kim kimi buharlaştırır görürüz. Onu kafasına bi patlatırım robot mobot kalmaz... :D...Harddisklere de birşey yapabileceğini sanmıyorum. Olmadı herşeyimi cd ye kopyalarım falan. Google a ölüm!!!
BENDE YANINDA SAVAŞIRIM MAJOR HAHAHA |
cave troll |
İletim - 17/10/2005 : 22:20:17 google a ölümmm google a ölüm evet şimdi arkadan gelen(ben)googlenin son düşmanlarından biridir(ordunun en arkasındaki koccaman troll gibi bir adam) googleye savaş için en önemli adımı atar hack kırları çağırır ama google onların beyinlerini buharlaştırmıştır oyüzden yeni nesil hack kırlar olması lazımdır savaşçıların bütün gözlüklü olanlarını çagırır ve derki "arkadaşlar been hackerlardan çook arkadaşım vardı ama hepsi geri(sivri)zekalı oldu oyüzden sizleeer hacker olup googleye saldıracanız bizde ışın kılcı,ışın atar,ana sistem göçerticilerle saldırıcaz(çook ilerdeyiz 2010 da)evet haydi ilerii(uruk-hai ler adınaaa) rap rap rap rap rap rap rap rap rap rap rap rap evet hemen 100 metre sonra beyin buharlaştıran makinalar var görüyorsuz değil mi? eveet onlara saldırıcaz saldırın (saldırın saldırın saldırın tüm insanlar için saldırın) çi uu çi uu çi uu evet yarımızın ölmesini rağramen onları bitirdik şimdi onları üreten fabrikaya rap rap rap rap rap rap rap rap rap evet ışın atarlarla yıkın çi uuu çiuuu çiuuu evet dostlar burayıda yıktık şimdi n.a.s.a. ya gidip füze alıp uydularına nükleer füze yollıyalım(3 2 1 şııııı çi uuuuuuuuuuuu ) boooooooooooooom evet en önemli şeye sıra geldi binalarını yımaya (yiyiyi ha ha ha) vur vur inlesin bütün google dinlesin vur vur inlesin bütün google dinlesin vur vur inlesin bütün google dinlesin rap rap rap rap rap rap rap vardık sonunda.... the end |
|
|
|