AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 İnternet Mecrası
 internet bağımlılığı hakkında...

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
GoaL-KeePeR 2 İletim - 20/06/2006 : 15:04:49
İnternet bağımlılığının belirtileri

Bağımlılık hakkında karar vermek üzere gözlenebilir bazı davranış ve durumlar alan yazında bir çok uzmanın ortak görüşü olarak belirlenmiş ve bağımlılığın belirtileri olarak gösterilmiştir.

· Her gün Internet'e bağlanmak, bağlı iken zamanın farkında olmamak, sorulduğunda ise inkar etmek,

· Herkese mail adresi, ICQ numarası, sohbet odası adları vs. vermek veya dağıtmaya çalışmak.

· İnternet dışı uğraşlara ilginin kaybolması

· Sosyal faaliyetlerde azalma, dostları tarafından anlaşılamama duygusu, Spor faaliyetlerinden uzaklaşma ve kondisyon kaybı

· İş verimliliğinin düşmesi

· Sürekli uykusuz kalma ve yorgunluk

· Alışverişlerin Internet üzerinden yapılması

· Aile fertlerine yeterli zamanı ayıramama nedeni ile aile bağlarının zayıflaması

· Günlük yaşamdaki diğer iş ve kişilerin, online yaşama engel olduğu düşüncesi

· Bilgisayar kullanımı nedeniyle eşler arasında anlaşmazlık ve sorun çıkması

Benzer şekilde Dr. Mark Griffith's yaptığı bir araştırmada verdiği "en önemli on uyarı sinyali"ni aşağıdaki gibi sıralamıştır (Ekinci, 2002).

1. Yalnızca birkaç dakika harcamaya niyetli olduğunuz halde, bilgi aramak için saatler harcadığınızı fark ediyorsunuz.

2. Çalışma arkadaşlarınıza, özel hayatınızdaki arkadaşlarınıza ya da eşi’ine bilgisayar başında geçirdiğiniz zaman hakkında yalan söylüyorsunuz

3. Monitörün başında her oturuşta saatlerce kaldığınız için fiziksel sorunlardan mustaripsiniz.

4. Sürekli olarak bir sonraki İnternet oturumunu iple çekiyorsunuz.

5. Aradığınız bilgiyi bulmaya hep "bir adımcık" kaldığını düşünüyorsunuz.

6. Anonim bir kişiliğe bürünmek size heyecan veriyor, insanlarla İnternet üzerinden konuşmayı yüz yüze konuşmaktan daha kolay buluyorsunuz.

7. E-postanızda bir şey var mı diye bakmak için zorlayıcı bir istek duyuyorsunuz.

8. İnternet'e girmek için yemek öğünlerinize, derslerinize ya da randevularınıza boş veriyorsunuz.

9. Bilgisayarınızın başında bu kadar fazla zaman geçirdiğiniz için suçluluk duyma ve büyük bir zevk alma arasında gidip geliyorsunuz.

10. Bilgisayarınızdan uzak kaldığınız zaman canınız bilgisayar çekiyor ve yoksunluk semptomları gösteriyorsunuz.

Yukarıdaki belirtileri gösteren kişilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirten uzmanlar, bu sorunların kişinin yapmakta olduğu iş, çalışma ortamı, yaşı, öğrenim düzeyi, kullanım gerekleri ve düzeyi göz önüne alınarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.

alıntı:egitim.nigde.edu.tr sizin de görüşlerinizi bekliyorum...
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
FaTaL_ErRoR İletim - 24/06/2006 : 14:24:07
Body Building e başladım her gün idman yapıyorum, bu nedenle kondisyon kaybı, spordan uzaklaşma falan söz konusu değil.
Ama bazıları biraz uyuyo gibi sanki :S
hugo_boss İletim - 24/06/2006 : 13:13:30
iyi bari yırttık bağımlı değilmişim :)
RealBetmen İletim - 24/06/2006 : 13:00:51
Sanırım bende az çok bağımlıyım...Kapatıp gidiyorum doğaya çıkacam...:P
tolga1907 İletim - 21/06/2006 : 09:53:52
beni çok az tutuyor.ben daha çok oyun oynuyorum.size cevap vermek için.
|KRONDOR| İletim - 21/06/2006 : 01:24:08
Bir madde dışında tutan yok. O da "Sürekli uykusuz kalma ve yorgunluk" :) Neyse ki dershane bitti de günde 7 saat falan uyuyabiliyoruz. Diğer türlü 3-4 saat uyuyabiliyorduk (Ne kadar uyuma denirse artık. Göz dinlendirme demek daha uygun sanırım :)).

0.03 Snitz Forums 2000