|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| xangeldeathx |
İletim - 04/07/2010 : 15:17:38 Arkadaşlar öncelikle belirtmek istiyorum oyun 40mb olduğu için çok iyi grafikler beklemeyin. Ama yinede bu oyunun güzel olmadığı anlamına gelmez aksine çok eğlenceli bir oyundur. Ben açıklama okumak yerine direk oyuna girip kendim öğrenmek istiyorum diyenler için LinK :D Size biraz Oyundan bahsetmek isterim.
Adı Gunrox olan bu oyun tur tabanlı taktiksel strateji oyunudur. Amacınız savaşa başladıktan sonra rakibinizin karakterlerini yok etmektir. Daha öncede dediğim gibi oyun tur tabanlıdır. Yani rakibiniz yada siz oyuna başlarsınız belli bir süre içinde hamlelerinizi yaparsınız sonra sıra karşı tarafa geçer ve o hamlelerini yapar. Oyunda 3 karakteriniz var. Her turda her karakterinizin "12 Ap" si olur bu hareket puanıdır. Hamlelerinizi bu hareket puanları ile yaparsınız. Size verilen süre içinde 3 karakterde toplam 36 Ap kullanabilirsiniz bu süre lobby de oyun kuran kişinin insiyatifine kalmıştır 40 saniye ile 2 dakika arasında değişir. Oyunda ne kadar ustalaşırsanız o kadar pratik düşünüp hamlelerinizi o kadar kısa sürede yaparsınız :). Peki bu Ap leri nasıl kullanacağız derseniz bunun bir çok yolu var. Öncelikle haritada ilerlediğiniz her 1 kare 1 AP ye eşittir. Bunun haricinde kullanabileceğiniz silahlar gücü ve menzili ile orantılı olarak Ap götürürler. Örneğin oyunun başlarında en çok karşılacağınız silahlardan biri olan "AKSU" (yani bildiğimiz keleş:P) Atış başına 4 Ap götürmektedir. Basit tabancalar 2 AP götürürken RPK gibi ağır silahlar atış başı 9 ap götürür. Oyunda silah çeşitliliği fazla olmasıda oyunun artılarından biri.Tabi silahların haricinde sizi darbelere karşı daha korunaklı yapak zırhlarda giyebiliyorsunuz.Ayrıca yaralanan adamlarınızı iyileştirmek için sağlık paketleri kullanabilirsiz.Mayınlar, Bombalar, Çeşitli tuzaklarda oyuna ayrı bir tat katıyor :).
Oyunda aynı zamanda level sistemi mevcuttur kazandığınız savaşlar sonucunda Exp kazanıp level atlıyorsunuz. Level atladıkça savaşabileceğiniz yeni şehirler kullanabileceğiniz yeni silahlar açılıyor aynı zamanda karakterlerinizi geliştirebileceğiniz stat puanları ve perkler kazanıyorsunuz. Bu statlar ve perkler karakterlerinizi güçlendirmenin yanı sıra daha güçlü silahları kullanabilmenize de olanak sağlıyor :)
Oyuna başlamaya karar verirseniz diye aklınızda tutmanız gereken çok kısa birkaç ipucu vermek isterim. 1-) Öncelikle sabırlı olun :)Ne kadar ağır silahlara sahip olursanız olun düşmana direk hücum etmek ağır bir yenilgiden farklı bir sonuç vermez 2-) Empati kurun ... Bir savaşa haritada simetrik yerlerde başlarsınız. Düşmanın başladığı yeri hemen bulabilirsiniz ama asıl önemli olan şu siz orda başlasaydınız nasıl bir taktik uygulardınız ? Bu soruyu kendinize sorun ve hamlelerinizi buna göre yapın :) 3-) Haritadaki her cisimle etkileşimde olun. Evlerin içini, bitkilerin ve kayaarın arkalarını düşmandan saklanmak yada pusu kurmak için kullanabilirsiniz. Buna daha bir çok örnek verilebilir oyun içinde bunları sizin keşfetmenizi isterim. 4-) En çok kullanılan taktiklerden biride Vur-kaç taktiğidir. Rakibinizi gördükten sonra ateş edip düşmana yaklaşmak yerine ona vurup kaçarak onu tuzağınıza çekebilirsiniz. :)
Zamanla oyunu öğrendikçe kendiniz çok farkli taktikler geliştirmeye başlayacaksınız. Bence en azından canınızın sıkkın olduğu bir anda farklı bir tat almak için denemeye değer bir oyun :)
Merak edenler için oyundan birkaç resim koymak isterim. (Resimler oyunun orjinal sitesindendir)

Oyunu indirmek için linke tıkladıktan sonra sayfadaki Download yazan yere girin. Açıklamalar alıntı değildir tamamen bana aittir. Verdiğim link kendi referans linkimdir. Oyuna başlamayacak olsanız bile emeğe saygı için verdiğim linke tıklarsanız çok mutlu olurum. Bu yazıyıda okuyorsanız büyük ihtimal yukarıda yazdıklarımı sonuna kadar okuyacak sabrı göstermişsiniz demektir bunun için ayrıca teşekkür ederim :)
Bu arada oyun ÜCRETSİZDİR.
Oyunu İndirmek İçin Tıklayınız |
|
|
|